Wie moet de reparatie van de fietspaden betalen?
Wie moet de reparatie van de fietspaden betalen? Foto: Tip Texel

"Fietsvoorzieningen algemeen belang"

De gemeente moet de reparatie van de fietspaden betalen, vindt 79 procent van de deelnemers aan TIPTEXEL.NL.

Een greep uit de reacties: "De gemeente ontvangt reeds de toeristenbelasting en de inkomsten van het parkeervignet. Parkeervignet is ingevoerd om de kosten van fietspaden te financieren!" "Goede fietsvoorzieningen zijn een algemeen belang. Daar kun je particuliere eigenaren niet mee opschepen."

"Het is pure onzin dat SBB geen geld heeft. Ze hebben wel middelen om gronden te verwerven en geen geld om te onderhouden? (ze kunnen gronden afstoten om middelen vrij te maken.) En de gemeente mag helemaal niet zeuren, de grootste inkomensbron de toeristenbelasting en parkeergelden horen en moeten ingezet worden voor wegen, fietspaden en en parkeer terreinen. Schandalig dat het nog niet is gebeurd." "Indien Staatsbosbeheer de financiƫle middelen niet heeft, moet de gemeente (via de provincie) de financiering overnemen in ruil voor meer zeggenschap."

Iemand over de bekostiging: "OZB verhogen is een veel te simpele oplossing. Burgers zouden deze extra lasten niet moeten opbrengen. Hoogstens zouden winkels en horeca/logies meer moeten bijdragen, aangezien zij profiteren van de populariteit van het toerisme." "Wij halen steeds grotere stromen toeristen naar Texel - het liefst fietsend, maar we investeren onvoldoende in de infrastructuur. Ook Texelaars kunnen zo optimaal profiteren van goede fietspaden."

"SBB krijgt gewoon te weinig geld om onderhoud en uitbreiding te betalen; dat is een feit. provincie moet - net zoals in andere provincies - bijspringen. Het hoort gewoon in een economisch ontwikkelingsprogramma, daar zijn voorbeelden te over van (platteland voormalig Oost Duitsland is nieuw -toeristisch- leven ingeblazen door o.a. aanleg fietspaden) maar gemeente ook: die heeft dit toegezegd te betalen uit opbrengsten Texelvignet. bewoners ook: hup omhoog met de OZB!!!"

"Pak alle illegale verhuurders aan, die dragen niets bij aan toeristenbelasting, hebben geen extra parkeervoorzieningen, betalen geen hogere gemeentelijke heffingen. Al die extra opbrengsten dragen ook een behoorlijk steentje bij. " "Wel op kosten van staatsbosbeheer en niet van de gemeente. Ik vind dit wel erg struisvogelpolitiek van SBB, hier zijn ze helemaal op uit, want de fietspaden in het bos zijn jaren maar dan ook jaren slecht."

Alle resulaten zijn in te zien op www.tiptexel.nl. Ook meedoen? Aanmelden kan via www.tiptexel.nl.