88 procent van de deelnemers vindt dat de fietspaden  moeten worden aangepakt.
88 procent van de deelnemers vindt dat de fietspaden moeten worden aangepakt. Foto: TIP Texel

"Aanpak fietspaden is hard nodig"

Liefst 88 procent van de deelnemers is het er (zeer) mee eens dat het hard nodig is dat de fietspaden op Texel worden aangepakt. Slechts 2 procent van de deelnemers is het daarmee (zeer)oneens.

De staat waarin een aantal fietspaden verkeert houdt de gemoederen danig bezig. Een greep uit de reacties: "De betegelde fietspaden zijn hier en daar levensgevaarlijk!!! De naden lopen met de rijrichting mee en men raakt hier met de fietsbanden in. Het fietspad naar de boot is zeer slecht!!! Het fietspad langs de zanddijk is een lappendeken en een aanfluiting." "Er komt ook een steeds grotere diversiteit aan vervoermiddelen."

"Tuktuks verstoppen de wegen, elektrische fietsen, fietskarren, tandens, bakfietsen, steps. Ze worden steeds breder en er komt meer verschil in snelheid. Dat maakt dat de fietspaden niet alleen slecht onderhouden zijn, maar ook niet meer voldoen voor al die verschillende soorten vervoer." "Goed onderhouden en bredere fietspaden zijn nodig. Fietsplezier nodigt mensen uit om de auto te laten staan." "Onderhoud is altijd nodig en is nu al een aantal jaren achterstallig" "Schaamteloos, dat je adverteert als fietseiland en dan zulke slechte fietspaden!!! Als je mensen meer wilt laten fietsen op vakantie, zodat ze de auto meer laten staan, zul je wel goede fietspaden moeten hebben." "Een groot gedeelte van de fietspaden is in goede staat, een aantal fietspaden (in de Dennen) heeft wel direct aandacht nodig." "Normaal onderhoud is voldoende en alleen daar verbreden waar er ruimte. B.v. langs de Zanddijk. In de Dennen de fietspaden zo laten omdat het bos er moet blijven zo als het is." "Schelpenpaadjes en smalle onverharde weggetjes zijn juist leuk en belangrijk voor de uitstraling van Texel. Op brede verharde fietspaden gaat iedereen harder fietsen en fietsen met kinderen wordt dan veel gevaarlijker. Leve de smalle bobbelige onverharde weggetjes!!" "Zo slecht zijn de fietspaden niet, regulier onderhoud is voldoende."