De Tour de Lasalle start donderdag 13 juni met een etappe over Texel.
De Tour de Lasalle start donderdag 13 juni met een etappe over Texel. Foto: Benno Dros

Tour de Lasalle van start op Texel

120 wielrenners sprinten donderdagavond 13 juni over het eiland tijdens de Texelse omloop van de Tour de Lasalle. Een thuiswedstrijd voor de Texelse ploeg Gastropaviljoen XV/Catharinahoeve. De renners komen met de boot van 18:30 uur naar Texel. Vanaf de boot rijden ze via het Molwerk de Watermolenweg op. Via de Hoornderweg, Diek, Kerkstraat, Lagewegje, Rommelpot, Jan Ayeweg, Fonteinsweg, Rozendijk, Bakkenweg, Westerweg, Kooiweg, Hemmerkooi, Westerweg, Kleiweg en weer van voor af aan. De renners rijden vijf ronden, de finish bij het kerkje is naar verwachting rond 20:20 uur.

De Texelse ploeg bestaat uit sponsor en renner Joost Hoogenbosch, Tom Witte en Dave Huijsman. Ploegleiders Simon Appel en Duran de Boer hebben hun troeven vooral gezet op Huijsman. Hij bewees zijn topvorm tijdens de Hel van Petten en winst in de Ronde van Oudeschild. Sverre Eschweiler rijdt mee in een ploeg van de overkant.

Voor het eerst wordt gestreden in twee klassementen: Amateurs en Sportklasse, de categorie waarin de Texelse ploeg strijdt. In hoeverre er ook twee starts zijn is nog niet bekend. De Tour de Lasalle bestaat uit vier etappes, de finale is zondag in Den Helder.