Afbeelding
Foto:

Provinciale finales voor Lieke Schuijl

In Hoofddorp heeft Lieke Schuijl (10) uitstekend gepresteerd tijdens de regionale finales van het Minioren Circuit. Alleen de beste 24 zwemmers van Noord-Holland kunnen zich hiervoor kwalificeren.

Het was Lieke (10), uitkomend voor MSV Zeemacht, gelukt om zich op alle vijf afstanden te plaatsen voor deze finales. Al een prestatie op zich, omdat het niveau in Noord-Holland erg hoog is. Zaterdag begon Lieke met de 100 meter rugslag. Ze wist 3 seconden van haar persoonlijke record af te zwemmen. Ook op de 50 vlinderslag was ze sneller dan ooit. Als laatste stond de 100 meter vrije slag op het programma maar na een lange dag zat een persoonlijk record er net niet meer in.

Op zondag begon Lieke met de 100 meter schoolslag. Op de schoolslag start heeft ze extra getraind en dat was te zien. Ze slaagde erin de inschrijflimiet te zwemmen voor de Jaargangfinale, het officieuze Nederlands Kampioenschap. Daarna volgde nog de zware 200 meter wisselslag. Lieke gaf nog een keer alles en kwam dichtbij haar persoonlijke toptijd in de buurt.

Op de 100 meter schoolslag en op de 200 meter wisselslag mag Lieke zich nu gaan inschrijven voor de Jaargangfinale in Dordrecht. Per afstand zullen alleen de 24 snelste meisjes van Nederland (geboren in 2009) mogen deelnemen. Eind juni hoort Lieke of ze geplaatst is of reserve staat voor deze prestigieuze wedstrijd.