Blaaskwintet Cinco Ventos.
Blaaskwintet Cinco Ventos.

Blaaskwintet in Hoornder kerkje

In het Hoornder kerkje op zondag 9 juni een optreden van blaaskwintet Cinco Ventos. Aanvang 15:00 uur.

Het kwintet bestaat uit: Eva Schotanus (fluit), Valle González (hobo), Eefje Benning (klarinet), Marjan Politiek (hoorn) en Boukje Jonkheer (fagot). De naam Cinco Ventos betekent letterlijk vijf winden, toepasselijk voor vijf blazers maar ook met een knipoog naar sommige stukken die ze uitvoeren. De musici zijn allen werkzaam in de muziek.

Ze spelen een mix van muzikaal uitdagende stukken en ook wat toegankelijker werk. Zo staat het schitterende "Summer Music" van de Amerikaanse componist Samuel Barber op het programma. Door de complexiteit van het werk wordt het niet zoveel uitgevoerd. Het stuk ademt een weemoedige sfeer uit. Ook werken van onder andere Debussy en het beroemde blaaskwintet van Carl Nielsen staan op het programma. Van de Nederlandse componist Jurriaan Andriessen spelen ze de Sciarada Spagnuola, een op Spaanse dansen georiënteerd stuk.

Entree: € 9,-, 60+ € 5,- en kinderen tot 12 jaar gratis. Kaarten te koop bij Spar Goenga en De Hoeksteen in Den Hoorn. Bij de VVV in Den Burg. Online via www.texel.net