Het winnende team van Texel'94 JO 15-1 met de KNVB-beker.
Het winnende team van Texel'94 JO 15-1 met de KNVB-beker. Foto: Willem Oosterhof

Texel'94 JO 15-1 pakt KNVB-beker na winst op IJFC JO 15-1

Texel'94 JO 15-1 is zaterdag bekerkampioen geworden van het district West 1. De ploeg won met 3-0 van IJFC JO 15-1 uit IJsselstein.

Vanaf het moment dat de scheidsrechter de finale liet beginnen, leed het geen twijfel dat Texel'94 had besloten de KNVB-beker mee naar huis te nemen. Het elftal begon heel scherp aan de wedstrijd en liet uitstekend voetbal zien.

Vooral het middenveld was oppermachtig onder leiding van Tycho Zijm en Klaas de Beurs. De kansen bleven dan ook niet uit. Sep Eelman kwam alleen voor de IJsselsteinse keeper die in eerste instantie bekwaam redde. Even later was het toch raak. Vanuit een corner kopte Tim Kortekaas de bal door op de geheel vrijstaande Sep die de keeper nu geen schijn van kans liet en 1-0 aantekende.

De voorhoede van Texel'94 bleef vervolgens grote problemen veroorzaken bij de defensie van IJFC. Arjen Bakker bezorgde zijn directe tegenstander hoofdpijn door hem steeds te snel af te zijn. Even later bracht Arwen van den Berg vanaf de zijlijn vanuit een vrije schop de bal voor het doel en ditmaal was het een verdediger van IJFC die de eigen keeper kansloos liet. Texel'94 nam wat gas terug na de 2-0, mogelijk ook gedwongen door de hitte.

IJFC kon daarvan echter niet profiteren want Texel'94 behield de controle over de wedstrijd. De ene keer dat de Texelse goalie werd getest, was uit een vrije schop en Mika Spigt slaagde met vlag en wimpel.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Een controlerend Texel'94 dat de tegenstander geen enkel moment het idee gaf dat er iets te halen viel. Het was opnieuw Sep Eelman die ook de laatste hoop bij IJsselstein de grond in boorde door ook nog 3-0 te scoren. Daarmee was de overwinning en de KNVB-beker een feit. Het was een pluim op de hoed van trainers en begeleiders Gert Pansier en Marcel Ris.

Texel'94 JO 17-1 speelde zaterdag eveneens een bekerfinale (tegen Victoria JO 17-3 uit Loosdrecht), maar moest de overwinning met 0-3 aan de tegenstander laten. De wedstrijden werd gespeeld op neutraal terrein in Uithoorn.

Op de foto het winnende team van Texel'94 JO 15-1. Bovenste rij van links naar rechts: Gert Pansier (trainer), Jesse Klaver, Giel Wind, Senna van der Vring, Sem Ris, Arwen van den Berg, Daan van de Velden, Tim Kortekaas en Marcel Ris (trainer/jeugdleider).

Onderste rij van links naar rechts: Jelle de Porto, Pelle Blom, Sep Eelman, Yannick Smiths, Mika Spigt, Jari Zijm, Arjen Bakker, Tycho Zijm en Klaas de Beurs.