Afdaling bij de Ronde van Oudeschild.
Afdaling bij de Ronde van Oudeschild. Foto: Jeroen van Hattum

Dave Huijsman wint Oudeschild

Hij zat tijdens de wedstrijd in dubio: wel of niet wegrijden bij het peloton en gaan rijden voor de overwinning.

Na ongeveer 40 minuten besloot Dave Huijsman uit De Koog de kans te wagen en met succes. Met ruime voorsprong kwam hij zaterdagmiddag als winnaar over de streep bij de Ronde van Oudeschild. Ivo Zwaans uit Den Helder werd tweede op 56 seconden en Dennie van der Kooi uit Franeker werd derde met een minuut achterstand.

De overwinning betekende voor Dave een revanche voor vorig jaar toen hij tweede werd in de Ronde van Oudeschild. Naast de overwinning pakte hij ook de 'bergtrui'. Het parcours in Oudeschild kent twee klimmetjes bij de haven, dus er is traditioneel een 'bergtrui'. Beste dame was Denise Betsema die in Oudeschild een thuiswedstrijd reed. Er deden vijftien wedstrijdrijders mee.

Roy Barhorst was de snelste bij de recreanten A, gevolgd door Diederick Jimmink en Fedor van Battum. De laatste won bij de recreanten A de bergtrui. De klasse kende veertien deelnemers, er deden geen dames mee. De top drie van de recreanten B was een prooi voor renners van de overkant: eerste werd Piet van der Schaar, gevolgd door Michel Verkerk en en Jan-Roelof Hessels. De bergtrui ging om de schouders bij Piet van der Schaar. Hier elf deelnemers van wie geen dames.

Bij de jeugd B was Jorik Kroon de beste, Dennis Hoogenbosch werd tweede en Susanne Schuil werd derde, zij was tevens de beste dame. Guido Jiong won de klasse 'jeugdrace 2019'. Tweede werd Jelte Koopmans en de derde plaats was voor Axel Huijsman. Pien Stoel was de beste dame met een vierde plaats.

De wedstrijden verliepen allemaal soepel en zonder problemen. Piet Bolier was aanwezig als spreekstalmeester om alles aan elkaar te praten. Het was alleen behoorlijk rustig langs het parcours en dat was jammer voor renners en organisatie. Het vermoeden bestond dat het wellicht aan de warme kant was, waardoor een hoop mensen het wielrennen lieten voor wat het was. De volgende en meteen al de laatste wielerronde op Texel is zaterdag 22 juni in Oosterend.