Afbeelding
Foto: Staatsbosbeheer

Vernielingen bij Staatsbosbeer: ruiten keet De Muy ingegooid

Opnieuw vernielingen in gebieden van natuurorganisaties. Zaterdagochtend bleken drie ruiten van een keet van Staatsbosbeheer in De Muy ingegooid. Het is de zoveelste vernieling in korte tijd.

Hoewel er geen bewijs is, lijken de vernielingen zich te richten op natuurorganisaties. In korte tijd werden er stenen en een fietspad beklad in Waalenburg, sneuvelde een vogelkijkhut van de Vogelwerkgroep, werd een keet van Staatsbosbeheer bij de westerduinen aan het Westerslag beschoten en vorige week trof een vogelwachter bij De Slufter zijn auto aan met een ingeslagen ruit. Op het parkeerterrein van Staatsbosbeheer bij paal 21 werden een auto en strandhuisjes getroffen door kogels en bij De Bol werd vernielingen gepleegd. Afgelopen weekend was het dus raak in De Muy. Volgens Staatsbosbeheer is er niemand binnen geweest en zijn enkel de ruiten ingegooid.

Staatsbosbeheer doet aangifte van de vernielingen. "Het onderzoek moet uitwijzen hoe het precies zit. Maar het zou natuurlijk jammer zijn als onvrede op het eiland hiertoe heeft geleid. Laten we vooral met elkaar blijven praten. Dat gesprek willen wij ook steeds beter faciliteren, onder andere door de omgeving te betrekken bij onze beheerplannen. Daarnaast starten wij vanaf deze week met een vast inloopuur bij ons op kantoor (Molenstaat 83), elke woensdag vanaf 9:30 is er een boswachter aanwezig om vragen te beantwoorden.", laat Staatsbosbeheer weten.