Uitwinst strender teams

Omdat de spelers van het tweede vaak na hun uitwedstrijd bij het eerste komen kijken besloten de spelers van het eerste dit ook bij het tweede te doen. Met een gehuurde bus gingen beide teams met de boot van 10 uur richting Oudesluis. Daar moesten ze beiden tegen voetballen, voor beiden de laatste wedstrijd van het seizoen. Er stond niks meer op het spel voor de teams. Het tweede staat bovenaan in het rechter rijtje en het eerste was al even kampioen.

Het tweede begon erg goed, in de dertigste seconden lag de bal bij Oudesluis in het doel. De Oosterenders hadden er zin in en speelde goed voetbal. Nog voor rust wist Oosterend nog tweemaal te scoren, ruststand 0-3. Na de thee was Oudesluis de betere en kwam op 2-3. Tien minuten voor tijd werd de eindstand gemaakt, 2-4.

De heren van het eerste wilden wel weer eens winnen, afgelopen twee wedstrijden werd er verloren. Ook hier werd er zeer snel gescoord door Oosterend, Dylan Betsema wist in de eerste minuut een afgeslagen bal binnen te schieten. Het was in het begin eenrichtingsverkeer en Oosterend kreeg veel kansen om te scoren maar de bal wou er niet in. Oudesluis probeerde te voetballen maar werden vroeg onder druk gezet. Op een paar kansen na maakte Oudesluis niet veel indruk. Het duurde tot de eenendertigste minuut tot er weer gescoord werd. Myran Helleman sprintte zijn tegenstander eruit en ging alleen op de keeper af, hij schoot droog de 0-2 tegen de touwen, dit was tevens de ruststand.

Rinus Wesselman moest in de kleedkamer blijven, hij had een enkelblessure opgelopen, Barry Boersen kwam op zijn plek te staan. Oudesluis kwam beter in het spel na de thee en keeper Groszpietsch moest een paar keer handelend optreden, dit deed hij met succes. In de zestigste minuut werd Betsema aangespeeld op de rechterkant. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot met zijn linker knap en hard in de verre hoek, 0-3. Oosterend dacht er wel te zijn en ging slordiger voetballen. Oudesluis ging druk zetten en in de zeventigste minuut knalde de middenvelder de eerste voor de thuisploeg achter de touwen. Vijf minuten later kreeg men de kans om de aansluiter te maken maar dat verzuimde Oudesluis. De gegeven penalty werd hard tegen de lat geschoten en de rebound was voor de keeper. Met nog tien minuten te spelen geloofde de thuisploeg het wel en kreeg Oosterend meer ruimte. Dit werd goed benut en men mocht nog twee keer scoren. De eerste was voor Sami Mengs en de tweede voor Betsema, zijn derde van de middag, eindstand 1-5.