De kampioenen van Texel'94.
De kampioenen van Texel'94. Foto: Willem Oosterhof

Texel'94 JO13-2G ongeslagen kampioen na zege op Sint Boys

r6t45Texel'94 JO13-2G is zaterdag kampioen geworden door Sint Boys JO13-1G met 10-1 te verslaan. Het is de kroon op een seizoen waar het elftal bewees in hun klasse de terechte kampioen te zijn. Geen wedstrijd verloren en een indrukwekkend doelsaldo van 45 doelpunten in de plus.

De schrik sloeg van de fanatieke supporters sloeg toe toen de tegenstander uit Sint Maarten brutaal een voorsprong nam. Toch was het al wel snel duidelijk dat Texel'94 zich de titel niet meer zou laten afnemen, want de wedstrijd kantelde al snel in Texels voordeel. Eerst een eigen goal, en daarna vier doelpunten op rij van Donny Huizinga zorgden ervoor dat Texel'94 al in de eerste helft op een comfortabele voorsprong kwam.

De Texelse defensie onder leiding van keeper Thijme Veltkamp gaf de rest van de wedstrijd niets meer weg. Het elftal functioneerde de hele wedstrijd en het hele seizoen als een team en dat verklaard ook waarom de ploeg kampioen is geworden. Gedurende de tweede helft bouwde het elftal van coach Lil Brouwer en begeleider Dennis Huizinga de voorsprong uit naar een 10-1 zege. Uit handen van Texel'94 secretaris René Guldenmond kreeg aanvoerder Wander Hendriks het kampioensschild uitgereikt.

Op de foto: bovenste rij van links naar rechts: Lil Brouwer (coach), Raimen Stevens, Sam Wonder, Thijme Veltkamp, Dylan Wijsman, Anouk Brouwer, Mathijs Verhagen, Mirthe Bakker en Dennis Huizinga (begeleider).

Onderste rij van links naar rechts: Sil van Nijkerk, Adnan aljawabrek, Donny Huizinga, Wander Hendriks, Omar Mevius, Temwani Mulder, Bas Polderman en Nijs Harman

Op de foto ontbreekt trainer Joost Brouwer.