Deuce 1 verloor dit weekend met 2-4 van Schagen.
Deuce 1 verloor dit weekend met 2-4 van Schagen. Foto: Deuce

Deuce-teams blijven presteren

Op de voorlaatste competitiedag hebben de deuce teams zich in een uitstekende positie weten te slaan om volgende week af te sluiten met een kampioensfeestje.

Het mixed-team heeft de koppositie terug gepakt, na het verlies in de dames dubbel van Bianca Regoor en Vivian de Ruijter waren het de heren die voor een ommezwaai zorgden. Cees van Heerwaarde en Noah Mulder wisten door sterk spel in hun dubbel de winst te pakken om daarna de dames op sleeptouw te nemen in de resterende twee partijen om zo tot een 3-1 winst op Heerhugowaard te komen.

De damesteams draaien ook een uitstekende competitie, het 1e pakte een verdiende overwinning op Koog aan de Zaan. Net als vorige week pakten Marleen Hohman en Chantal Zwetsloot hun enkel, waarna ze samen de dubbel eenvoudig naar hun hand wisten te zetten . De ervaren Saskia Engelhart Roos nam haar verantwoording door het vierde punt in haar enkel binnen te halen voor het vlaggenschip van Deuce.

Dames 2 is ook op kampioenskoers, met een klinkende 6-0 overwinning op Oudkarspel en met nog twee dubbels in te halen op 6 juni zou het team van Marissa, Sascha Vlaming, Iris van der Vis en Suzanne Schiphorst volgende week al het kampioenschap en de na drie jaar langverwachte promotie kunnen bewerkstelligen.

De herenteams blijven ook prima meedoen om de prijzen. Waar Deuce 1 en 2 meedraaien in de middenmoot, heeft de nummer 1 - het jeugdige Deuce 3 - zich prima staande weten te houden in de kraker tegen nummer 2 Julianadorp. Door twee keer winst van Max Tuntelder, en een keer winst van Tom Woestenberg blijven de heren twee punten voorsprong houden op concurrent Julianadorp.

Uitslagen: Heren: Deuce 1 – Schagen 2-4; Schagen – Deuce 2 6-0. 35+: Schoorl – Deuce 1 3-3; Deuce 2 – animo 3-3; Julianadorp – Deuce 3 3-3. Mixed: Deuce 1 – Heerhugowaard 3-1. Dames: Deuce 1 – Koog aan de Zaan 4-2; Deuce 2 – Oudkarspel 6-0; Alkmaar – Deuce 3 0-6; Zwaagdijk – Deuce 4 6-0. 35+: Deuce 1 – Drieban 1-3. Jeugd: Deuce 1 oranje t/m 10 – topspin 7-5.