SomPop eerder met aanvragen mogelijk evenement in De Waal

SomPop heeft als eerste een melding gedaan voor een evenement en is op basis daarvan op de Evenementenkalender geplaatst. Dat laat de gemeente weten als reactie op de ontstane situatie rondom de discussie over de organisatie van een festival in De Waal op 6 juli.

Wie het mag organiseren is voorlopig onduidelijk: "Op dit moment is de beoordeling zo goed als afgerond en is de verwachting dat op korte termijn een besluit wordt genomen op de aanvragen van zowel Sompop als Sommeltjespop. Zodra er een besluit is genomen wordt dit aan beide aanvragers bekendgemaakt. Het staat iedere organisator vrij een evenementenvergunning aan te vragen. Als gemeente is het onze taak te handelen naar de wet- en regelgeving die hiervoor geldt. Het spreekt voor zich dat er geen twee vergunningen worden verleend. Als gemeente kunnen we een vergunning verlenen op moment dat we alle benodigde informatie compleet hebben. Het streven is daarbij 6 weken voor aanvang van een evenement, maar hierin zijn we dus afhankelijk van de aangeleverde informatie."

Op de vraag hoe het kan dat één van de aanvragers de volledige vergunning van een andere partij digitaal in kan zien, zegt de gemeente het volgende: Alle aanvragen voor een evenementenvergunning zijn openbaar met uitzondering van de persoons- en concurrentie gevoelige bedrijfsgegevens." De gemeente gaat er niet op in, in hoeverre de digitale vergunning was geanonimiseerd op het moment dat Schoo met een ambtenaar van de gemeente de vergunning inzag.

De gemeente laat weten dat er geen specifieke regelgeving is over een situatie waarbij twee partijen een vergunning aanvragen voor een evenement op dezelfde datum op dezelfde plek en zij besluiten door aan te geven dat de Evenementenvereniging Texel net als iedere partij die zich inspant voor de belangen van een grotere groep gesprekspartner is van de gemeente.