Gaan voor de bal tijdens het Buitentoernooi van Tevoko.
Gaan voor de bal tijdens het Buitentoernooi van Tevoko. Foto: Willem Sangers

Ontspannen Buitentoernooi

Met een goed gevoel keken de spelers van Kobeko de afgelopen dagen naar de velden van het Buitentoernooi van Tevoko.

De mannen spelen niet alleen op de velden, maar bouwen ze ook jaarlijks op en af. Ze hebben een vaste opbouwdag en na afloop van het spelen begint meteen het weghalen van de achttien volleybalvelden op Het Vierkante Stuk aan de Ploegelanderweg in De Dennen.

Het is het aanhouden van een vast patroon om de lijnen van de velden uit te rollen en een vast patroon om alle palen en netten op de juiste hoogte op elkaar afgestemd te hebben. "En als dank voor de inzet mogen we elk jaar weer meespelen", aldus de spelers van Kobeko. Dat gebeurde zaterdag en zondag volop. Het was prachtig weer om te volleyballen met enkel een paar regendruppels op zondagmiddag. De 144 teams kwamen voor het grootste deel van de overkant, maar er liepen ook een hoop Texelaars rond, verspreid over de teams.

Het eilandcompetitieteam van Smash uit Oosterend pakte de winst in de derde klasse, voor de rest gingen de overwinningen naar de teams van de overkant. Volgens André van der Vliet van de organisatie was het na afloop mooi om te zien dat de teams vrijwel geen rotzooi hadden achtergelaten. Tevoko werkte dit jaar voor het eerst met drinkflessen die bijgevuld konden worden om het gebruik van plastic bekers terug te dringen. Volgend jaar is het toernooi op 6 en 7 juni.