Deuceteams doen mee om prijzen

Met nog twee competitieronden te gaan, blijven de Deuceteams uitstekend presteren in de KNLTB tenniscompetitie.

Bij de dames haakt het eerste damesteam weer aan bij de top 3, Marleen Hohman en Saskia Engelhart Roos wisten met knappe winst in hun enkels en in een dramatisch slechte dubbel - zoals ze deze partij zelf omschreven - toch alle punten binnen te halen en een 4 – 2 overwinning op Alkmaar te boeken.

Deuce 2 moest voor een lastige uitwedstrijd op bezoek bij medekoploper Anna Paulowna. Geveld door een zware griep afgelopen week , was het spelen van Shannon Koorn lang onzeker. Toch wist ze het voortouw te nemen in het damesteam door op karakter haar enkel in winst om te zetten. Dit inspireerde de rest van het team dusdanig dat Marissa Vlaming ook haar enkel en dubbel (met Iris van der Vis) twee punten wist te pakken. Zo konden de meiden met een 3-3, en een nog steeds gedeelde koppositie naar huis.

Bij de heren is het duel tussen deuce 1 en Petten vanwege personele problemen uitgesteld. Het tweede herenteam heeft zich ook weer in de top 3 genesteld. Dennis Beumkes liet zich ook dit weekend weer gelden. Zijn enkel en dubbel (met Maurice de Groot die meteen vanuit zijn café Babbels/De toekomst de baan op kon) leverde twee punten op. Simon Brand wist Hans Polderman tot een hoger niveau te brengen in hun dubbel, waardoor Polderman met zijn eerste overwinning een punt wist te pakken met Brand voor een 4 – 2 tegen Anna Paulowna.

Riant staan de heren van Deuce 3 ervoor, na de 6-0 winst dit weekend tegen Hippo laat aanvoerder Visser in het cruciale duel komend weekend met Julianadorp niets aan het toeval over. Er staan twee extra trainingen voor het team gepland bij Coutinho en Grootes. Alle voorwaarden voor een goed resultaat voor komende zaterdag tegen concurrent Julianadorp zijn aanwezig .

Het mixed-team wat riant aan kop stond na vier competitieronden en zich al bijna kampioen waande, heeft een behoorlijke misstap begaan, uit tegen de nummer twee Callantsoog wist alleen invalster Philippine Roeper samen met Bianca Regoor hun dubbel in winst om te zetten, waardoor Callantsoog door de 3 – 1 winst nu mede-koploper is. Ook voor dit Deuce team geldt, elk punt is de komende twee wedstrijden belangrijk voor het kampioenschap.

Bij de jeugd speelde het meisjes team tot en met 17 tegen mede-koploper Alkmaar. Helaas wist alleen Hester Marseille haar enkel te winnen, waardoor de komende twee competitieronden de achtervolging moet worden ingezet op Alkmaar dat nu vier punten voorstaat op de meiden.