Hardlopen op Ameland voor het Waddentoernooi.
Hardlopen op Ameland voor het Waddentoernooi. Foto: Connie Joling

Texel tweede op Waddentoernooi

Texel heeft naast de eerste prijs gegrepen op het Waddentoernooi dat vrijdag en zaterdag op Ameland werd gehouden.

Texel kwam tien punten tekort op gastheer Ameland dat bij alle acht de sporten vertegenwoordigd was en daardoor de meeste punten in de wacht sleepte. Texel, vorig jaar nog winnaar van het toernooi toen het op Texel werd gehouden, was niet bij alle acht sporten vertegenwoordigd. Er waren geen Texelse klaverjassers aanwezig.

De Texelse darters pakten de eerste plaats bij het onderling treffen met darters van de andere Waddeneilanden. Zij waren de enige Texelse sporters die eerste werden. De hardlopers en volleyballende heren en dames werden tweede. De golfers, biljarters en badmintonners pakten de derde plaats. Bij het biljarten verdiende nieuwkomer Marc Schraag de eerste prijs als individu en nog een Texelse topper was Marja Goslinga bij het golf. Zij had de tweary en longest en was daarmee de beste vrouw.

Terschelling werd derde op het toernooi, Schiermonnikoog vierde en Vlieland vijfde. Vlieland deed alleen mee met hardlopen en darten en werd laatste. In totaal waren ruim 250 sporters van vijf Waddeneilanden actief op Ameland voor de 38ste editie van het Waddentoernooi. Volgens teamcaptain Connie Joling is het allemaal bijzonder gezellig en sportief verlopen. Het toernooi wordt in 2020 op Schiermonnikoog gehouden.