Dubbele wedstrijden turnsters

De sporthal van Schagen kende afgelopen weekend een zeldzaam fenomeen in de turnwereld: zaterdag vond daar de finale van de turncompetitie plaats en zondag het provinciaal kampioenschap turnen.

Heel verrassend had een aantal turnsters van de GVTexel zich voor beide wedstrijden weten te kwalificeren, zodat de turnsters een dubbele wedstrijd in één weekend konden uitvoeren.

Aan het eind van het seizoen wordt de voorgeschreven oefenstof volgens GVTexel tot bijna in de perfectie beheerst en worden de verschillen tussen de turnsters steeds kleiner. Ook de eindcijfers liggen nu ook punten hoger dan in het begin van het seizoen.

Roos Zegel mocht het spits afbijten bij de "jeugd". Zij belandde na een zenuwslopende wedstrijd net naast het podium. Een vierde plaats die toch nog recht gaf op een medaille wegens het grote aantal deelneemsters viel haar ten deel.

GVTexel beschikt momenteel over een ruime, goed draaiende jonge selectie. Melissa Zwarteveld (instap) bleek na eerdere successen ook dit weekend de kopvrouw van dit jonge team.

In beide wedstrijden wist ze beslag te leggen op de derde plaats. Balk is voor de Texelse turnsters vaak het toestel waarop de nederlaag geïncasseerd moet worden maar Melissa weet dit toestel uit te buiten. Heel stabiel werd ze op dit toestel zaterdag 4de met 14.10, maar zondag zelfs eerste met een gigantische score van 14.85 punten. Uitgaande van de ideale score is er dan in totaal 0,65 punten op de hele oefening in mindering gebracht.

Zaterdag werd Lieke van der Star 5de, Kyara Bouthoorn 9de en Juna Daalder 13de. Provinciaal werden ze zondag respectievelijk 12de, 13de en 19de. Daarnaast werden Pim Hensen 17de, Veerle Kalk 23ste, Julia Dubbelt 24ste.

Bij de pupillen werd er veel verwacht van Daisy van der Wilde. Op zaterdag maakte ze een aantal ongebruikelijke foutjes en zondag, het kan volgens GVTexel soms gebeuren, liep ze tegen een onterechte penalty van twee punten op van de jury. Zij werd respectievelijk 5de en 10de. Wikki Gtowacka turnde alleen zaterdag en werd hier 14de Op zondag werd Gijsje Keyser 18de en Roos Oosterhof 19de in deze leeftijdsklasse.

De enige Texelse turnster overgebleven in de keuze oefenstof, Danielle Polderman (senior), kampt het hele seizoen al met een enkelblessure. Deze zat haar zaterdag ernstig in de weg bij vloer. De behaalde 4de plaats was dan ook voor dit moment even het hoogst haalbare.