VZV wint van dolend Oosterend

Onbewust is het "moeten winnen" bij Oosterend verdwenen, de wil was er wel maar het liep niet als men gewend was afgelopen seizoen. Voor VZV stond er nog veel op het spel en dat was te merken. De gasten voetbalde goed en wonnen met 0-3.

Rinus Wesselman kon vanwege ziekte deze middag niet meedoen in de laatste thuiswedstrijd, verder was het team redelijk compleet. VZV kwam op bezoek, zij stonden derde op de ranglijst en eerste in de derde periode. Oosterend wilde deze middag graag winnen voor de afscheid nemende heren Bart Tuitman en Gaime Vlaming. Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat VZV wilde winnen, ze zaten er bovenop. Oosterend probeerde hier met rustig voetbal onderuit te komen, maar dat werd gehinderd. Bij de thuisploeg lukte het allemaal net niet. Tot overmaat van ramp moest Martijn Drijver na tien minuten met een hamstringblessure het veld verlaten. De gasten wisten in de zeventiende minuut door een fout achterin te scoren. Vijf minuten later werd een voorzet van VZV aangeraakt, de bal leek achter de spits te vallen, hij aarzelde niet, maakte een fraaie omhaal die ook nog doel trof, 0-2. Oosterend kreeg ook genoeg kansen om te scoren maar de uitstekende goalie van VZV bracht prachtig redding bij de kansen. In de dertigste minuut werd er achterin wederom de bal niet goed weggewerkt waardoor de spits kon onderscheppen. Zijn inzet trof knap doel, 0-3.

Na de rust ging Oosterend vol op de aanval, maar kwam moeilijk door de verdediging van VZV. De schoten die op de keeper werden gelost werden allen gepareerd door de uitstekende keeper. Oosterend kwam tweemaal goed weg doordat de gasten op de paal schoten. Keeper Groszpietsch was deze middag in goede vorm, hij wist te voorkomen dat Oosterend meer doelpunten tegen kreeg. De tweede helft ging dus gelijk op maar gescoord werd er niet meer. VZV blij met de punten want die stonden door het gelijke spel van Sint-Boys bij ZDH op de gewenste tweede plek die recht geeft op nacompetitie.

Na de wedstrijd werd er stil gestaan bij het afscheid van Bart Tuitman en Gaime Vlaming. Ze werden door het bestuur en spelers in het zonnetje gezet en bedankt voor hun inzet bij Oosterend. Ook werden de vele vrijwilligers die hebben geholpen om het eerste kampioen te maken bedankt d.m.v. woorden en cadeaus. Zo werd het verlies snel vergeten door deze warme en positieve actie. Ook VZV had voor het eerste een cadeau, twee kratten bier werden overhandigd als felicitatie voor het kampioenschap, een mooi gebaar. Komende zondag speelt het eerste de laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Oudesluis.