De zaalvoetballers bedanken het meegereisde Texelse publiek in de sporthal in Schagen. Foto: Willem Sangers

Texel in finale van nacompetitie

De zaalvoetballers van Texel Futsal spelen komende vrijdagavond in Volendam voor promotie naar de eredivisie van het landelijk zaalvoetbal.

De zaalvoetballers wonnen vrijdagavond in Schagen met 2-4 van Scagha'66 en dat was voldoende voor het bereiken van de finale van de nacompetitie in de eerste divisie. Texel speelt die finale vrijdagavond op neutraal terrein in Volendam tegen White Stones uit Egmond aan de Hoef. De ploegen hebben in het verleden al vaker tegenover elkaar in het veld gestaan.

Texel Futsal kwam tegen Scagha'66 aanvankelijk op achterstand. De ploeg miste een aantal kansen en Scagha'66 schoot vlak voor de rust wel raak. Na de pauze waren de rollen omgekeerd en gaf Texel Futsal zijn visitekaartje af. In zeven minuten tijd werd liefst vier keer achter elkaar gescoord. Het eerste Texelse doelpunt was voor Ralph Slik, gevolgd door doelpunten van Ruben Duinker, Jesper List en nog een keer Ralph Slik.

Het is raadzaam voor Texel om vrijdag met name in de laatste minuten alert te zijn op White Stones. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, maar Texel heeft al een paar keer in de laatste minuten het onderspit gedolven tegen de ploeg uit Egmond. Whites Stones speelt vrijdag voor behoud in de eredivisie en Texel speelt voor promotie naar de eredivisie.