Wat ik zeggen wou

Aan het gas

Democratie, hoe diep ook gezonken, maar we hebben i.i.g. nog stemrecht. Een gewone Nederlander vraagt zich volgens mij af of er nog iemand normaal is in Den Haag. Alles hebben ze uitbesteed aan gemeenten en er komt nu een voorstel om Europa in de grondwet op te nemen. De vorige generatie D66 heeft zijn uiterste best gedaan om het referendum ingevoerd te krijgen en deze generatie wilden het gelijk weer kwijt en dan nu de grondwet. Het referendum gaf voor Den Haag tegenvallende uitslagen zoals de Europese grondwet (62%) In de jaren 80 hadden we een prima verzorgingsstaat. Na premier Kok is bijna alles weer afgebroken door alle premiers. Tussendoor draaide Hoogervorst van de VVD eigenhandig onder het motto marktwerking het ziekenfonds ook de nek om. Je zal nu een kind hebben dat dure medicijnen nodig heeft. Terwijl die in de landen om ons heen gewoon betaald worden, mag je hier gewoon dood gaan. We hebben 20 jaar heel veel geld aan Zuid Europa betaald, maar onze Eurofielen zitten te slapen als Nederland een goede duurzame manier van vissen "de pulsvisserij" probeert te legaliseren. Door alleen Frankrijk nu verboden.

Hier op Texel wilden een paar mensen om nog veel meer redenen een cabaret om uit de Euro te gaan. Een soort Texit. Helaas kwamen we voor de verkiezingen tijd te kort. We maken in deze wereld namelijk allemaal afspraken die je normaal zou moeten nakomen. Zoals om in het milieu voor 2030 de CO 2 te reduceren tot 40%. In dezelfde week geeft onze Staat het SBB vergunning om in 3 provincies meer dan 2200 ha bomen te kappen. Dan vraag je je af welke lagere school ze hebben doorlopen, want daar leer je dat je juist bomen nodig hebt voor reductie. Tot overmaat van ramp gaven ze ook nog ontheffing voor herplant, wat elke Nederlander zou moeten doen. Groen Links maakt het nog erger. Een super Milieu Staat als voorbeeld voor de rest van de wereld. Verbouwingen van 35.000 tot 100.000 voor woningbezitters. Terwijl ik dat de woningcorporaties nooit zie doen voor sociale woningen. In Amsterdam wil Halsema alles met elektrische auto's in 2030. De gewone Amsterdammer met een gewoon salaris wordt de stad uitgestuurd. Yuppen erin en die kunnen hun huizen niet meer kwijt als het allemaal onmogelijk blijkt. Iedere burger heeft de burgemeester die ze wilden na verkiezingen, maar ze wordt volgens mij helaas nooit een Van der Laan.

In het cabaret hadden we op Texel ook een oplossing die achteraf zo slecht nog niet is. Iedereen die geïnteresseerd is, kijk eens op de Staatssite Noordzeeloket.nl en dan naar gas, of google Noordzee en gas. Dan krijg je een kaartje waarop staat hoeveel bellen gas Nederland wel niet in zijn wateren heeft. Binnen 5 jaar kunnen alle auto's in Nederland betaalbaar omgebouwd worden voor gas, wat vele malen schoner is dan diesel of benzine. In de lege bellen kan keurig CO 2. Gewoon 2 vliegen in een klap, want je voldoet ook nog aan de norm. En voor iedere Nederlander betaalbaar. Maar dan moeten we wel iets doen, want onze Staat vertelt in Duitsland nu dat gas de enige duurzame oplossing is voor de toekomst. Ons gas?

Dan moeten we dus wel deze mensen uit Den Haag kwijtraken en de Eurogedachte voor een groot gedeelte ook, of terug naar af. Dus stem 23 Mei allen inclusief de volmachten voor een partij die tegen de Europa is. Echte Nederlanders kunnen dat met elkaar veel beter, hebben we tot de jaren '80 bewezen.

Ed Stiekema