Kook-workshops bij Pastorie De Waal

Pastorie De Waal heeft weer een aantal workshops gepland. Naast de inmiddels bekende workshops Broodbakken en Vegetarisch koken staat er ook een workshop Thais koken en Tapas maken op het programma.

Tapas, het Spaanse borrelhapje, is erg populair. Tapas fungeert in Spanje vaak als 'vierde' maaltijd tussen lunch en laat diner in en er hangt een hele cultuur omheen. De hapjes verschillen per streek. "In de workshop maken we een divers assortiment aan hapjes. Zowel met vlees en vis als vegetarisch. We sluiten de workshop af met het nuttigen van de bereide tapas", vertelt Anet Van de Elzen van Pastorie De Waal.

Kenmerken van de Thaise keuken zijn licht, fris, supervers, korte kooktijden, simpele technieken en goede balans tussen zoet, zuur, zout en pittig. Ondanks de simpele technieken ontstaat er door de combinatie van de hoeveelheid ingrediënten een 'rollercoaster' aan smaken. Ook de workshop Thais koken wordt afgesloten met een diner.

Bij de workshop Broodbakken leert men hoe van eenvoudige ingrediënten en op een simpele manier met de hand heerlijke broden te maken. De workshop wordt afgesloten met een lunch om alle resultaten uit de workshop te proeven.

Het bewustzijn van mensen op voedselgebied ontwikkelt zich steeds meer en daarmee groeit de belangstelling voor de vegetarische keuken. In de workshop Vegetarisch koken komen leuke gerechten met goed verkrijgbare ingrediënten voorbij. Deze workshop wordt afgesloten met een diner.

Het programma:

24 mei vrijdag van 16:30 - 21:00 uur workshop Thais koken
29 mei woensdag van 16:30 - 21:00 uur workshop Vegetarisch koken
1 juni zaterdag van 10:00 - 14:30 uur workshop Broodbakken
2 juni zondag van 15:00 - 18:30 uur workshop Tapas maken
29 juni zaterdag van 10:00 - 14:30 uur workshop Broodbakken

Voor meer informatie: www.pastoriedewaal.nl/kookstudio.html

Opgeven via info@pastoriedewaal.nl of telefonisch 0222 794543. Voor alle workshops zijn nog plaatsen beschikbaar. Als men een dieet of voedselallergie heeft, laat het graag van tevoren weten.