Het Haagse kamerkoor Vox Antiqua.
Het Haagse kamerkoor Vox Antiqua. Foto: Marina Affourtit

Hoornder kerkje

Het Haagse kamerkoor Vox Antiqua zal op zondag 19 mei om 15:00 uur een concert verzorgen in de Hoornder kerk. Dit jaar hebben zij als thema Engelse Renaissancemuziek gekozen. De toegang bedraagt € 9,-.

Dit gemengde a-capellakoor zingt bijna uitsluitend oude muziek. Dit jaar hebben zij als thema Engelse Renaissancemuziek gekozen. Het is een zeer afwisselend repertoire, luchtig en ernstig, werelds en religieus, meerstemmige liederen en canons. Er is muziek van enkele zeer bekende componisten bij, zoals Purcell, Dowland, Byrd, maar ook minder bekende componisten passeren de revue, zoals Jones en Tomkins.

Het enthousiaste (amateur-)koor gaat een uitdaging als het zingen van 5- en 6-stemmige stukken niet uit de weg, dus ook hiervan zult u enkele op het programma aantreffen. Vox Antiqua gaat tegenwoordig regelmatig op reis. Enkele jaren geleden hebben zij opgetreden in het westen van Ierland en in oktober van dit jaar zullen zij zingen in Rome met als hoogtepunt het opluisteren van de zaterdagmis in de Sint Pieterskerk in Vaticaanstad.

De koorleden verheugen zich zeer op het optreden op Texel, waar hun vijf eeuwen oude Engelse koorwerken ongetwijfeld uitstekend tot hun recht zullen komen in de fraaie akoestiek in het mooie kerkje van Den Hoorn.

Kaartverkoop: VVV Den Burg, Spar Goenga en De Hoeksteen in Den Hoorn of online via www.texel.net