Op volle snelheid meevaren met de Beursplein 5 in De Cocksdorp.
Op volle snelheid meevaren met de Beursplein 5 in De Cocksdorp. Foto: Willem Sangers

Meevaren met KNRM

Meevaren met de reddingboot, een gebakken visje eten en het materieel bekijken waar de redders van de KNRM mee werken.

Het was zaterdag allemaal mogelijk tijdens de jaarlijkse Reddingbootdag bij de boothuizen van de KNRM in De Cocksdorp en Oudeschild. Donateurs konden meevaren met de reddingboten om te ervaren hoe het is om met de reddingboot op pad te zijn. De KNRM schreef tegelijkertijd 99 nieuwe donateurs in voor de reddingsmaatschappij. Het leeuwendeel kwam van Vakantiepark De Krim die bij de jaarlijkse donateursactie 69 nieuwe donateurs had geworven. Dat waren de gasten die een meivakantie-arrangement bij De Krim hadden geboekt en van wie de vakantie op Texel op 11 mei begon.

Parkmanager Willem Jan van der Zwaag kwam het resultaat zaterdagochtend persoonlijk bij het nieuwe reddingboothuis in De Cocksdorp overhandigen aan schipper Thijs Westerlaken van de Beursplein 5 en werd zelf ter plekke als nummer zeventig donateur.

De reddingmaatschappij schreef verder 22 volwassenen en 7 jonge donateurs (Redders aan de Wal) in onder de mensen die zaterdag de reddingboothuizen in Oudeschild en De Cocksdorp bezochten. Het was goed weer om met de reddingboten mee te varen, al was de opkomst lager dan voorgaande jaren. Dat kwam vermoedelijk omdat de meivakantie voor een hoop gasten al was afgelopen en er waren zaterdag diverse evenementen tegelijk op het eiland.