De geblesseerde speler van Scagha'66 wordt van het veld vervoerd.
De geblesseerde speler van Scagha'66 wordt van het veld vervoerd. Foto: Willem Sangers

Texel speelt 1-1 tegen Scagha'66

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben vrijdagavond in de eerste halve finale van de nacompetitie 1-1 gelijk gespeeld tegen Scagha'66 uit Schagen.

Texel begon goed in sporthal Ons Genoegen in Den Burg wat al snel tot een doelpunt van Jesper List leidde. De wedstrijd kantelde echter nadat een speler van Scagha behoorlijk geblesseerd was geraakt aan zijn enkel. De speler moest - bij gebrek aan een brancard - met een wagentje van het veld af en daarna naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Texel was het na incident uit zijn ritme, waarna het niet meer lukte om te scoren. Scagha maakte de 1-1 en dat zou later ook de eindstand blijken te zijn. De ploegen kregen over en weer kansen, maar wisten die niet te verzilveren.

Het betekent dat Texel komende vrijdagavond 18 mei uit in Schagen de return tegen Scagha'66 zal moeten winnen om kans te maken op de finale van de nacompetitie die toegang biedt tot de eredivisie van het zaalvoetbal. Er gaat volgens coach Martijn de Veij vrijdag een bus naar Schagen, zodat Texelaars de zaalvoetballers kunnen aanmoedigen.

Bij winst wacht vrijdagavond 24 mei in Volendam de finale van de nacompetitie. De winnaar van die wedstrijd promoveert naar de landelijke eredivisie.