In het Hoornder kerkje is er maandagavond tijdens New Masters on Tour een optreden van violist Leonard Fu en pianist Gabriele Strata. Kaarten/info: www.tihms.nl
In het Hoornder kerkje is er maandagavond tijdens New Masters on Tour een optreden van violist Leonard Fu en pianist Gabriele Strata. Kaarten/info: www.tihms.nl Foto: Saskia Giebel/ www.tihms.nl

Zaterdag 11 mei

<FOTO>

10:00 Vanwege Nationale Molendag zijn molen De Traanroeier in Oudeschild en molen 'Het Noorden' gratis toegankelijk. De molenaars zijn aan het werk en in de Traanroeier worden pannenkoeken en drie-in-de pan van meel van de molen verkocht.

10:00 Tijdens de reddingbootdag zijn station De Cocksdorp (bekijk het nieuwe boothuis!) en Oudeschild geopend voor publiek tot 16.00 uur. Kijk voor het volledige programma op www.knrm.nl

10:30 Open Eiland Jeu de Boules Toernooi op de banen bij Molenkoog voor leden en introducés. Spelmateriaal aanwezig. Opgeven: openeilandtoernooi@gmail.com of 06 22230691.

10.30 Bij Uitvaartcentrum Texel aan de Bernhardlaan kunnen belangstellende tijdens een open dag tot 16.00 uur een kijkje nemen na de verbouwing.

11:00 De Texelse kunstenaars Door Dogger en Hendrien Landeweer exposeren schilderijen, mixed media en beelden in de Parkstraat 18. Open ma, woe en za van 11-16 uur.

11:00 Markt op het plein in het centrum van De Cocksdorp. Aanvang: 11.00-17.00 uur De entree is gratis. Tevens zijn alle winkels en horeca geopend. U bent van harte welkom.

<FOTO>

11:00 Vliegveld Texel houdt tot 16.00 uur een Open Dag. Geïnteresseerden zijn welkom bij alle bedrijven en organisaties op en rond het vliegveld. Voor de kinderen is er een springkussen.

11:00 In Galerie Posthuys vieren zes kunstenaars de lente met een expositie over bloemen en bijen. De galerie (Brink 14, De Koog) is open van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur.

Zondag 12 mei

11:00 In het atelier van Maurice Christo van Meijel zijn aquarellen, monoprints, papierstructuren en keramiek te zien. De kunstenaar is vandaag tevens aan het werk te zien. (Brink 14, De Koog).

Maandag 13 mei

10:00 In 't Eierlandsche Huis kunnen ouderen meedoen aan diverse sport- en spellessen tijdens 'Sociaal Vitaal'. Er is een fysiotherapeut aanwezig om ook 1 op 1 met deelnemers oefeningen te doen.

10:30 Hulp met de computer. In de bibliotheek is een spreekuur voor iedereen die vragen heeft over e-readers en e-books. Het spreekuur is van elke maandag van 10.30 tot 11.30 uur.

10:30 Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur in Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp.

12:30 Het gehele jaar is er op maandag van 12.30 tot 16.00 uur een grote rommelmarkt in de schuren van Axel Lap aan de Witteweg 3 in Den Hoorn. Opbrengst is t.b.v. onderhoud van het Hoornder kerkje.

14:30 Tijdens de Fit lessen in de gymzaal van 't Skiltje wordt gewerkt aan het soepel houden van spieren en gewrichten, coördinatie en balans. Voor info: Texels Welzijn - Betsie Verhoeven.

16:00 Leerlingen van OSG De Hogeberg onthullen op een deel van de schutting op de Groeneplaats het kunstwerk dat zij hebben gemaakt onder leiding van hun docent en kunstenaar Paulien Valk.

20:15 New Masters on Tour in het Hoornder kerkje: de jonge Duitse violist Leonard Fu en de Italiaanse pianist Gabriele Strata spelen naast kamermuziekrepertoire prachtwerken van Janácek en Bartók. www.tihms.com

Dinsdag 14 mei

10:15 Tijdens Sociaal Vitaal in dorpshuis 't Skiltje doen ouderen mee aan diverse sport- en spellessen. Er is een fysiotherapeut aanwezig om ook 1 op 1 met deelnemers oefeningen te doen.

13:30 De Peperhof in Oosterend is geopend tot 16.00 uur. Iedere vier weken is er een nieuwe expositie te zien, zoals foto's, schilderijen, keramiek, sculpturen en litho's.

14:00 Open erf, marktmiddag op het Maartenhuis. Wekelijkse verkoop van eigen producten en ambacht demonstraties. Er is een gastkraam, koffie en thee kraam en een rondleiding, imkerij excursie.

14:00 Tijdens Sociaal Vitaal in dorpshuis De Waldhoorn doen ouderen mee aan diverse sport- en spellessen.

14:00 Elke dinsdagmiddag wordt er koersbal gespeeld in De Buureton. Koersbal is een van de meest populaire sporten in Nederland onder ouderen. Voor info: Texels Welzijn - Betsie Verhoeven.

19:30 Vanavond vergadert de raadscommissie. Ga voor een actuele agenda naar www.texel.nl. Wilt u inspreken? Stuur dan een verzoek naar griffier@texel.nl.

20:00 Kunstlezing 'Tulpomania' bij Artex. Deze lezing luidt de start in van de cursistenexpositie in het kader van onze cursus 'Voorjaarsbloeiers schilderen'. Toegang €10,00 incl. koffie/thee