Anders bekeken...

De bermen staan er vol mee, prachtig bloeiend wit fluitenkruid, ik ben er gek op. En volgens mij meer vrouwvolk. Een mooie bos in de kan, een ontbijtje met een eitje op bed en Moederdag is compleet. De witte schermen hebben iets vrolijks, ze zijn teer maar ook stoer. Je kunt van de stengel ook echt een fluit maken.

Fluitenkruid..

Ons aller Jac. P. Thijsse noemde het "Hollands kant" en inderdaad het lijkt met een beetje afstand en verbeelding op natuurlijk kant. Woensdag stond ik, en velen met mij aan de Hollandse kant. Ik was eigenlijk al blij, ik had het gevoel dat het ging lukken. Dat eerste doelpunt van De Ligt kwam al zo gauw, dat gaf vertrouwen aan ons allemaal.

De wedstrijd is pas af als het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Wat PSV meermalen flikte in de competitie, lijkt nu de redding van de "Spurs". Oh... die laatste seconden, konden we die maar terugdraaien. Ik baal van de Hollandse exit, we hadden het nu echt binnen handbereik. Hoe wrang, de Engelsen al jaren in de weer met hun Brexit, weten toch in dit belangrijkste voetbaltoernooi van Europa deze titel te pakken. Premier May maakt zelfs een grap in het Lagerhuis over de vasthoudendheid die uiteindelijk tot de overwinning zal leiden.

Moeder May ziet de zon weer een beetje schijnen, er is een kleine Archie geboren. Archie Harrison, een "gewone" naam. Archie betekent dapper en oprecht en daar zijn beide ouders zeer op gesteld. De 'sun of Harry', Harrieszoon spreekt voor zich. Harry laat zijn pasgeboren zoon en moeder de vrouw even alleen om de Invictus Games bij te wonen. De Spelen voor gewond geraakte soldaten en veteranen draagt hij een warm hart toe. Dit jaar doen er 500 sporters uit 20 landen mee in 9 sporten.

Ik zie bij Pauw sporters vertellen over hun bijna-doodervaring en de moed en de kracht die ze door deze beleving van de Games met elkaar hieruit geput hebben. Een filmpje laat een man zonder benen, met slechts een arm zien, die na het fluitsignaal het water in "duikt" en op miraculeuze wijze zijn afstand volbrengt. Voor hem bloemen, hulde, de grootste bos fluitenkruid, een medaille, maar vooral de eer. De wetenschap dat ons leven en onze geest de belangrijkste elementen zijn in de strijd om het bestaan. Dapper en oprecht, broos en stoer. Wij moeders weten het wel. Volgend jaar zijn de Games in Den Haag en in 2020 is er ook weer een nieuwe voetbalronde met nieuwe kansen in Europa. Aanstaande zondag een andere taak, maar ach wat fluitenkruid uit de berm, dat wordt een eitje voor de jeugd…..

Jozien

Voor hem bloemen, hulde, een medaille en vooral de eer