Connie Joling, Gea van Gijssel en Monique Leijstra in actie voor de Roparun.
Connie Joling, Gea van Gijssel en Monique Leijstra in actie voor de Roparun. Foto: Jan Nico van der Ploeg

Zeven teams bij estafetteloop

Zeven teams van vier personen (en een team van drie mensen) hebben zaterdag meegedaan aan de vierde editie van de Roparun Estafetteloop.

De teams begonnen bij Stayokay in Den Burg en legden afstanden van 20 of 30 kilometer af over het eiland. Het ging er hetzelfde aan toe als bij de Roparun die van zaterdag 8 tot en met maandag 10 juni wordt gehouden: een deelnemer liep, de rest zat ter begeleiding op de fiets. Om de kilometer werd er gewisseld van loper.

Het aantal van zeven teams was volgens de organisatie niet aan de hoge kant, maar het leverde niettemin €145,- op voor het goede doel van de Roparun: de kwaliteit van leven verbeteren voor mensen met kanker en hun gezinnen. De estafetteloop wordt volgens de organisatie volgend jaar opnieuw gehouden, maar dan op zondag in de hoop dat er meer mensen meedoen.

De Texelrunners zijn momenteel met diverse acties bezig in aanloop naar de Roparun van 8 tot en met 10 juni. De groep loopt dit jaar voor het eerst niet van Parijs naar Rotterdam, maar van Hamburg naar Rotterdam. Dat is een afstand van vijfhonderd kilometer die non-stop wordt afgelegd.