Kampioen Oosterend geeft zege na rust weg

S.V. Oosterend heeft zondag gelijkgespeeld tegen Callantsoog. De kampioen speelde een fantastiche eerste helft (2-0), maar kon in de tweede helft niet doordrukken. het werd uiteindelijk 2-2.

Oosterend mocht na drie weken rust weer de wei in, Callantsoog kwam op bezoek. Door blessures en werk konden een paar vast waardes niet meedoen, maar Ruben Duinker kon evengoed veertien man bij elkaar krijgen om de strijd aan te gaan. In de eerste minuten werd duidelijk dat de thuisploeg de baas was op het veld. Het mocht wel van geluk spreken dat ze in de eerste minuut niet op een achterstand kwamen. De spits schoot van een meter hoog over het doel. De bal ging goed rond en er deden veel kansen voor. In de veertiende minuut lanceerde Abma Dylan Betsema met een fraaie steekpass. Betsema schoot van twintig meter hard en knap in de verre hoek, 1-0. Hierna werd Callantsoog van de mat gespeeld en Oosterend kreeg legio aan kansen maar werden niet benut. Pas in de laatste minuut van de eerste helft kon er weer worden gejuicht. Rinus Wesselman werd diep gestuurd en kon alleen op de keeper af. Door een slimme schijnbeweging stond de keeper op de verkeerde been en zo kon Wesselman koelbloedig de 2-0 in de korte hoek schieten.

Na de rust geen wijzigingen, gezien het spel was dat ook niet nodig. Toch werd het slordiger en passes kwamen niet aan of werden te hard en onzuiver gespeeld. Callantsoog kwam wat beter in het spel maar echte kansen leverde dit niet op. Toch werd het in de twintigste minuut 2-1. Gaime Vlaming werd net voor het middenveld hard tegen de grond gewerkt maar hiervoor werd niet gevloten wat wel iedereen had verwacht. Allen de spits niet, die ging er met de bal vandoor richting de achterlijn en zette strak voor. Zijn voorzet werd hard achter keeper Groszpietsch geschoten.

Oosterend probeerde het spel op te pakken, maar beter werd het niet wat tot lichte irritatie bij de spelers opleverde. Callantsoog kreeg met nog een kwartier te spelen een corner, deze werd twee meter voor het doel bij de tweede paal door een meegelopen middenvelder keihard in het dak van het doel geschoten. In het laatste kwartier werd alles op alles gezet door Oosterend om de winnende te maken. Men kreeg de kans om die ook te maken maar de inzetten werden niet goed uitgespeeld of de keeper stond in de weg. Dit betekende het eerste gelijkspel van het seizoen voor Oosterend. Komende zondag gaat de ploeg op bezoek bij Nieuwe Niedorp.