Mariska Witte, één van de 300 deelnemers, aan het Texelweekend in actie. Debuterend in de Z-klasse, pakte ze haar winstpunten.
Mariska Witte, één van de 300 deelnemers, aan het Texelweekend in actie. Debuterend in de Z-klasse, pakte ze haar winstpunten. Foto: Willem Sangers

Sportiviteit en rivaliteit tijdens Texelweekend

Ongeveer 300 ruiter, bij elkaar ongeveer 1400 starts, deden mee aan het Texelweekend op vrijdag, zaterdag en zondag aan de Akenbuurt te Den Burg.

Gestreden werd op de onderdelen dressuur en springen. Het evenement werd op zaterdag en zondag afgesloten met een kür op muziek. De sfeer was goed op het evenement, waar sportiviteit en rivaliteit hand in hand gingen.

Tevreden gezichten bij de organiserende commissie. Over het weer, dat op een enkele bui na goed uitpakte voor deze 32ste editie van het Texelweekend. "Iedereen vond het prachtig", vertelt Marloes van der Vis. Zo ongeveer alle Texelse wedstrijdrijders waren van de partij, evenals ruiters en amazones van Ameland tot Zuid-Limburg. Onder wie menig subtopper. Enthousiasme ook bij juryleden, die na afloop alweer naar de editie van volgend jaar informeerden.

Er waren veel vrijwilligers op de been, het evenement geldt als één van de pijlers onder de Waddenruiters en De Kleppertjes.