Texel Futsal naar halve finales

De zaalvoetballers van Texel Futsal zijn door naar de halve finales van de nacompetitie die toegang biedt tot de eredivisie van het zaalvoetbal.

Texel bereikte de halve finales door vrijdagavond in Gorcum met 2-4 te winnen van ZVG Cagemax. Thuis in Den Burg was het 0-1 geworden voor Cagemax, waardoor Texel verspreid over twee wedstrijden één doelpunt meer had.

Texel begon vrijdagavond vol vertrouwen en met goede moed aan de wedstrijd wat na drie minuten al tot het eerste doelpunt van Patryk Nieboer leidde. Texel moest het doen zonder de geblesseerde Pieter Jan Eelman en Yorgo Helleman, maar de rest van het team was fit en had de zinnen gezet op het winnen van de belangrijke wedstrijd.

Dat leidde in de eerste helft ook tot de 0-2 van Ralph Slik, kort voor rust gevolgd door de 1-2 van Cagemax. Na de rust bleef Texel het heft in handen houden, beloond met 1-3 door Lesley Koning. Gorcum kwam echter opnieuw langszij met 2-3, waarna Ralph Slik vier minuten voor tijd orde op zaken stelde door 2-4 te maken. Dat was tevens de eindstand in een sporthal die vol zat met supporters van ZVG en twee Texelaars die de verre reis naar de vestingstad aan de Merwede hadden ondernomen.

Texel speelt in de halve finales van de nacompetitie tegen een oude bekende van het afgelopen seizoen: Scagha '66 uit Schagen. De ploegen stonden afgelopen seizoen twee keer tegenover elkaar. Op 16 november won Texel thuis met 2-1 van Scagha en uit werd op 22 maart met 5-4 verloren van Scagha. Beide ploegen zijn dus aan elkaar gewaagd.

Texel speelt vrijdagavond 10 mei eerst thuis (vanaf 20:45 uur) en op vrijdag 17 mei is de uitwedstrijd in Schagen. Volgens coach Martijn de Veij wordt het vrijdag 10 mei sowieso de laatste wedstrijd van Texel in sporthal Ons Genoegen. Mocht Texel de finale halen, dan is die op neutraal terrein. Als het goed is wordt er in het nieuwe seizoen in de nieuwe sporthal in Den Burg gespeeld.