Afbeelding
Foto: Gertha Wessels

Commotie op sociale media na nieuw aanlijnbeleid SBB

Een hoop commotie op sociale media na de nieuwe kaart met aanlijngebieden voor honden van Staatsbosbeheer. Op de kaart lijkt het alsof de honden langs het volledige Noordzeestrand moeten worden aangelijnd. Navraag bij Staatsbosbeheer leert dat dit niet het geval is.

"Op het strand is aanlijnen alleen op de bewaakte delen verplicht. Op De Hors van 1-3 tot 1-9 Ook op het strandgedeelte aanlijnen verplicht", laat boswachter Erik van der Spek desgevraagd weten. De verwarring is vermoedelijk ontstaan doordat door het kleurgebruik niet goed te zien is waar de scheidslijn tussen strand en duinen ligt. In de duinen moet de hond namelijk wel heel het jaar worden aangelijnd.

Boswachter Anna Sprenkeling geeft aan de feedback mee te nemen en dat de flyer nog niet is gedrukt. Bovendien staat op de flyer meer uitleg, die op het kaartje dat online rondging niet te zien was.

Ten opzichte van het eerdere aanlijngebied zijn er een aantal veranderingen. Zo zijn De Bol, Waalenburg, Dijkmanshuizen en Ceres toegevoegd aan de gebieden waar de hond jaarrond aangelijnd moet zijn. De kaart met het aanlijngebied is ook te vinden op www.texelsecourant.nl.