Afbeelding
Foto: VisNed

Minister Schouten draait paar uur mee aan boord van Texelse kotter

Minister Carola Schouten (visserij) is in de nacht van dinsdag op woensdag een paar uur mee op pad geweest met de TX42 Res Nova van Rick Koning en Eric Boersen.

De minister wilde het ritme van de visserij aan den lijve meemaken en stond om 4:00 uur in de nacht in Den Helder op de kade om aan boord van de Texelse kotter te stappen. De TX42 toog vervolgens naar de Noordzee waarbij de minister - opgegroeid op een boerderij - aan boord de handen uit de mouwen stak om mee te werken. Volgens Rick Koning was er geen enkele drempel voelbaar en konden ze bij Schouten hun zegje doen over de visserij en de problematieken die de visserisector bezig houden.

De minister bekeek ook de apparatuur waar de Texelaars mee werken, beoordeelde dat de TX42 de boel goed voor elkaar heeft en ze werkte mee bij de verwerking van de garnalen. Om 8:00 uur ging ze op Texel weer van boord waar ze door voorzitter Maarten Drijver van VisNed werd opgehaald.

Het bezoek van de minister aan de TX42 kwam voort uit een afspraak die Schouten in december met VisNed en de Nederlandse Vissersbond had gemaakt. VisNed liet weten het zeer op prijs te stellen dat de visserijminister met een kotter mee op pad ging. (Foto VisNed)