Gabriele Strata.
Gabriele Strata. TIHMS Van Velden Fotografie

Topmusici Den Hoorn

in het Hoornder kerkje wordt maandag 13 mei vanaf 20:15 een concert gegeven door de jonge Duitse violist Leonard Fu en de Italiaanse pianist Gabriele Strata. Het concert maakt deel uit van de New Masters on Tour.

Het unieke van deze serie concerten is niet altijd bij iedereen duidelijk, maar de musici die naar Texel worden gehaald, zijn absolute toppers. Artiesten die normaliter alleen in concertgebouwen in grote steden zijn te zien.

Opzwepend repertoire

"Leonard Fu was net als de Italiaanse pianist Gabriele Strata al jong een ongekend talent. Geen twijfel mogelijk: deze heren waren voorbestemd voor de muziek. En zo geschiedde. Hoewel Fu nog studeert bij Donald Weilerstein, de vader van topcelliste Alisa, is hij net als Strata al een veelgevraagd solist. Ze laten met even veeleisende als meeslepende werken van onder anderen Janácek, Mozart en Liszt horen waarom ze zo gewild zijn. Zowel Leonard Fu als Gabriele Strata durven repertoire te kiezen dat niet het meest voor de hand ligt. Zo speelt Fu naast werk van Mozart en Schubert de Sonate voor viool en piano van Janácek, een mooi idiomatisch werk met een Tsjechische tongval. Strata waagt het om naast stemmig werk van Liszt Bartóks Im Freien te spelen. Programmatisch, opzwepend en het waard om veel gehoord te worden.", introduceert de organisatie de muzikanten van aankomende maandag.

Kaarten

Kaarten kunnen zowel online al fysiek besteld worden. Online kan dit via VVV Texel (www.texel.net) en www.tihms.com/concerten. Fysiek zijn de kaarten verkrijgbaar bij VVV Texel, Nauta Boek en Het Open Boek in Den Burg en vanaf een half uur voor aanvang van het concert bij de Hoornder kerk.

Toegangsprijzen: Normaal € 18,-, CJP/Jongeren tot 30 jaar € 9,-, Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang.