Afbeelding
Foto: Albert Bleumink

Texel opnieuw decor voor speelfilm

Deze week is in De Slufter de voorbereiding van start gegaan voor de opnames van de speelfilm "De Vogelwachter" van filmproductiebedrijf KeyFilm. Dat meldt Staatsbosbeheer. Het Algemeen Dagblad meldt dat de hoofdrol in deze film wordt gespeeld door cabaretier Freek de Jonge. Regie en scenario zijn in handen van Threes Anna.

Voor het decor van de film wordt een vogelwachtershuisje gebouwd in De Slufter. De filmactiviteiten, inclusief opbouw en afbouw van filmset, worden begeleid door een ecologisch deskundige van Staatsbosbeheer. De opnames vinden plaats van 6 tot en met 17 mei.

KeyFilm schrijft op haar website het volgende over de film: "In 'De Vogelwachter' speelt Freek de Jonge een oude man die al bijna een halve eeuw moederziel alleen op een eilandje vol vogels midden op de oceaan woont en werkt. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkig bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde."

Het is niet de eerste keer dat een filmproductiebedrijf Texel kiest als filmlocatie. Zo werden er op Texel onder meer beelden geschoten voor 'Michiel de Ruyter', 'Zomerhitte' en 'Vliegenierster van Kazbek'.