De Lionsveiling in het Glazen Paleis in de Wezentuin.
De Lionsveiling in het Glazen Paleis in de Wezentuin. Foto: Willem Sangers

Lionsveiling in Wezentuin verloopt succesvol

Lions Club Texel heeft een geslaagde Lionsveiling achter de rug. De serviceclub veilde zaterdagmiddag in het Glazen Paleis in totaal 55 kavels, waarvan er liefst veertig van eigenaar verwisselden. De Lions veilden twee TESO-aandelen van 25 gulden. De eerste werd verkocht voor €5800,- de tweede voor €6000,-. Een aandeel ging naar een man van de overkant, de andere ging naar een Texelaar.

Er was de nodige belangstelling voor onder meer boeken en diensten (waaronder een dag een timmerman en een hovenier) die tijdens de veiling werden verkocht. Schilderijen van Blok van der Velden, een paar jaar geleden nog zeer gewild tijdens Lionsveilingen, trokken minder belangstelling. Er werden op de veiling ook fietsen, oude prenten en keramiek van vogels geveild, evenals een paar zeefdrukken van Jan Wolkers. De zogeheten provisiekosten die bij de inbrengers en kopers in rekening worden gebracht (de veilingkosten) gaan naar het goede doel. De opbrengsten van de kavels zelf, zijn volgens de Lions voor de inbrengers, tenzij ze een kavel aan de Lions hebben geschonken. De veiling kende een omzet van in totaal €17.000,-.

Naar verwachting heeft de veiling een paar duizend euro voor goede doelen opgeleverd. Dat moet nog precies worden uitgerekend. De Lions stonden tevens hamburgers te bakken tijdens de Koningsparkty voor het goede doel.