Piet en Leanne Swarthof.
Piet en Leanne Swarthof. Foto: De Eendrachtbode

Lintje voor oud-Texelaar Piet Swarthof op Tholen

Oud-Texelaar Piet Swarthof is vorige week op Tholen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Swarthof, in 1950 geboren in de Weverstraat in Den Burg en op zijn 23ste vertrokken van Texel, werd Koninklijk onderscheiden voor zijn brede inzet voor het culturele leven op het Zeeuwse eiland. Hij is daar van 1995 tot 2019 bestuurslid en voorzitter geweest van de Kunstkring Tholen.

Van 2005 tot 2015 was hij lid van de WMO Adviesraad Tholen met specificatie cultuur en van 2007 tot 2013 was hij bestuurslid en voorzitter van de Montessorivereniging op Tholen. Sinds 2013 is hij daar voorzitter van het Cultuurplein waarvan hij tevens mede-oprichter is en sinds 2015 is hij ook organisator en mede-oprichter van Meet the Locals. De oud-Texelaar kreeg het lintje uit handen van burgemeester Ger van de Velde tijdens de opening van een Kunstroute in de Grote Kerk op Tholen.

Piet Swarthof is in het dagelijks leven eigenaar van het Bon Giorno merk dat al meer dan vijftig jaar herenondergoed op de Nederlandse markt brengt. Een deel van zijn familie woont nog steeds op Texel.