Snelle tijden bij Hogebergloop

Twee rondjes over de atletiekbaan in Den Burg om warm te draaien en daarna letterlijk het veld in om op verschillende fraaie plekken door het Hogeberggebied te lopen.

Dat was in het kort de Hogebergloop die Atletiekvereniging Texel zondagochtend voor de vierde keer hield. Voor de jeugd was er een afstand van 1 kilometer en voor de volwassenen waren er afstanden van 5,6 en 7,5 kilometer. Liefst 94 mensen (toerist en Texelaar) deden mee aan de recreatieve wedstrijd.

Volgens AV Texel werd er - dankzij de goede weersomstandigheden - snel gelopen ondanks de klimmetjes op het programma. Ruben Postema uit Ermelo wist de 7.5 kilometer in 26:09 minuten te volbrengen. Dat betekende een snelheid van 17.2 km per uur. Jordy Vinke uit Oudeschild moest zijn meerdere in Postema erkennen. Hij finishte in 27:36 minuten over het iets lagere parcours, in vergelijking met vorig jaar. Ruben Welsch uit Zurich (Zwitserland) eindigde in 29:28 als derde.

Bij de vrouwen was Margot van der Ven uit Den Burg opnieuw het snelst op de 7.5 km in 35:40 minuten. Als tweede kwam Anna van der Burg uit Burgum in 39:09 over de meet. Josinda de Wijn uit Zoutkamp werd derde in 39:26 minuten.

De kleinere ronde van 5.6 km werd snelst gelopen door Teun Nieuwenhuis uit Zwolle in 24:36. De snelste vrouw was Natasja van der Vis uit Oudeschild in 25:26.

Bij de jeugd waren er 18 atleten in de dop, die hun beste beentje voorzetten, bij de 1000 m. Deze afstand voerde een klein stukje over de wielerbaan en de laatste 400 m ging over de atletiekbaan. Zodoende kon het toegestroomde publiek zien dat bij de jongens Teun Westein uit Bunnik in 4:05 min eerste werd. Gevolgd door Hidde Oord uit Giethoorn in 4:19 min en Jilles van Heerwaarden in 4:26 minuten.

Bij de meisjes kwam als eerste Emma Kradolfer uit Zoetermeer in 4:29 min over de streep. Lisanne Veldman werd tweede in 4:46 en Elfi Kradolfer uit Zoetermeer derde in 4:50 minuten. Diverse verkeersregelaars zorgden er onderweg voor dat bij kruisingen en oversteken de lopers en het overige verkeer soepel samengingen. De volledige uitslag van de vierde Hogebergloop en foto's staan op avtexel.nl