Cagemax viert de 0-1 tegen Texel.
Cagemax viert de 0-1 tegen Texel. Foto: Willem Sangers

Texel verliest van ZVG Cagemax

Texel Futsal is de nacompetitie van de eerste divisie in het zaalvoetbal met een nederlaag begonnen.

De Texelaars verloren vrijdagavond op eigen veld in sporthal Ons Genoegen met 0-1 van ZVG Cagemax uit Gorcum. De blieken maakten hun treffer al in de eerste helft uit een counter en het bleef uiteindelijk bij dat ene doelpunt.

Volgens coach Martijn de Veij was het zonder meer een spannende pot tot het einde van de wedstrijd, al speelde Texel niet helemaal goed. De ploeg speelde wat stroperig en werd geplaagd door blessures. Pieter Jan Eelman, altijd goed voor een paar doelpunten, ging al na een minuut weer van het veld en De Veij kon evenmin een beroep doen op Yorgo Helleman. Texel speelde wel veel op de helft van de tegenstander.

De achterstand van 0-1 is niet onoverkomelijk voor de zaalboetballers: er wacht komende vrijdagavond nog een uitwedstrijd in Gorcum. Als Texel die met minimaal twee doelpunten verschil weet te winnen, wacht de halve finale van de nacompetitie die toegang biedt tot het hoogste niveau van het zaalvoetbal in Nederland. De Veij hoopt dat bij de uitwedstrijd tegen Cagemax iedereen weer fit is, zodat de zaalvoetballers op gebruikelijke sterkte in het veld kunnen aantreden.