Uitkomsten van bezwaarschriften in 2018.
Uitkomsten van bezwaarschriften in 2018. Foto: Bron: Gemeente Texel

Bezwaar en klachten

Bij de gemeente zijn vorig jaar 67 bezwaarschriften ingediend. In 2017 waren dat er 72, in 2016 67 en in 2015 52. Redelijk stabiel dus. Er zijn vorig jaar 30 klachten binnen gekomen (in 2017 16). Negen daarvan zijn gegrond verklaard.

Relatief veel bezwaren hadden betrekking op handhavingszaken. Dit kan worden toegeschreven aan de toegenomen gemeentelijke activiteit op dit terrein. Slechts in één geval is een bezwaarschrift niet binnen de wettelijke termijn afgedaan. Twintig bezwaarschriften haalden de Bezwaarschriftencommissie niet. Ze na informeel overleg tussen indieners en gemeente voortijdig ingetrokken. In 2017 waren dat er 33 (van de 72).

Tien bezwaren werden op advies van de commissie niet-ontvankelijk verklaard. Omdat er geen besluit was genomen waartegen bezwaar kon worden gemaakt, te laat waren ingediend, de bezwaarmaker was geen belanghebbende, geen gronden van bezwaar of een andere reden. In 15 gevallen adviseerde de commissie het college het bezwaar ongegrond te verklaren en in acht gevallen volgde advies "gegrond".

In vier gevallen nam het college dit advies overigens niet over en besloten b en w dus "contrair". In twee gevallen ging het om een verleende omgevingsvergunning, eentje betrof een geweigerde omgevingsvergunning en één zaak waarin een last onder dwangsom was opgelegd.

In tien gevallen werd na de beslissing op bezwaar beroep ingesteld bij de rechtbank. Door de indiener van het bezwaar of door een andere belanghebbende. In één zaak heeft de rechter dit beroep gegrond verklaard. In de overige zaken is nog geen uitspraak gedaan. Er zijn nog 15 zaken in behandeling of aangehouden.

Het college onderstreept het belang van informeel overleg om tot oplossingen voor bezwaren te komen. "Door pro-actief optreden kunnen bezwaren worden voorkomen."

Klachten

Bij de gemeente zijn vorig jaar 30 klachten binnen gekomen (in 2017 16). Negen daarvan zijn gegrond verklaard. Hiervan gingen er vijf over nalatigheid/onvoldoende informatie, drie over een onjuiste handelwijze en één over onheuse bejegening. Er zijn excuses aangeboden en de kwesties zijn hersteld zoals het had moeten zijn.

Mogelijke verklaringen voor toename van het aantal klachten zijn volgens b en w: hogere assertiviteit van burgers, grotere bekendheid met de klachtenprocedure of een groter gevoel dat klagen "zin heeft". Overigens is het percentage klachten dat gegrond werd verklaard gedaald van 50 procent in 2017 naar 30 procent in 2018.

Er kan worden geklaagd over nalatigheid, incorrecte uitvoering van een gemeentelijke taak of onheuse bejegening door een ambtenaar of bestuurder.