Optreden van de kinderen van Oosterend.
Optreden van de kinderen van Oosterend. Foto: Jeroen van Hattum

Oosterend winnaar playbackshow

Oosterend (twee keer), De Koog en Oudeschild zijn zaterdagavond met de prijzen naar huis gegaan bij de Texelse finale van de playbackshows in Oudeschild.

Jim Kaercher uit De Koog werd eerste in de klasse jeugd onderbouw met het nummer 'Natural' van de Imagine Dragons. Daisy Oosterhof, Yentel Kooger en Shelsy van der Star uit Oosterend werden eerste in de klasse jeugd bovenbouw met 'Dan ben ik de baas van het land' uit The Lion King. Zij hadden voor de gelegenheid een groot spandoek mee het podium op genomen.

Ceren Buijsman en Kiara Wetsteen uit Oudeschild werden eerste bij de OSG-jeugd met 'Proud Mary' van Tina Turner en Beyoncé. De eerste plaats bij de volwassenen was voor Elfriede Dennenberg en Eline Jongejan uit Oosterend. Zij playbackten 'You can call me Al' van Paul Simon. De twee hadden goed de clip van het nummer bestudeerd wat tot uiting kwam in de uitvoering.

Den Hoorn ging niet met overwinningen naar huis. Den Burg en De Cocksdorp waren niet vertegenwoordigd bij de finale, omdat daar geen playbackshows waren geweest.

Het zag er zaterdagavond allemaal gezellig uit in dorpshuis 't Skiltje, alleen het licht was niet helemaal passend bij de show. Het bleef behoorlijk donker op het podium waardoor de mimiek van de deelnemers niet goed te volgen was. De presentatie van de finale van de playbackshows was in handen van Willem Anton Schagen.