"Bagage" is de titel van de voorstelling van Theater na de Dam na de herdenking op 4 mei.

Theater na de dam

"Bagage" is de titel van de voorstelling "Theater na de Dam" op zaterdag 4 mei in Cinema Texel, na de herdenking, aanvang 21:15 uur.

Theater na de Dam is landelijk. Bijzondere theatervoorstellingen die na de herdenkingen gespeeld worden. Met een verbinding van het verleden van de Tweede Wereld oorlog naar het heden. Inmiddels zijn er ruim tachtig voorstellingen in het hele land. Vorig jaar is een groepje hiermee ook op Texel mee gestart. Na de grote belangstelling in 2018 en goede reacties van het publiek wordt er dit jaar een vervolg aan gegeven en is er weer een voorstelling in het kader van Theater na de Dam.

Aansluitend op de herdenking is er de mogelijkheid om de voorstelling te bezoeken. Deze wordt mede mogelijk gemaakt door het Texelfonds, TESO en de gemeente Texel.

Dit jaar hebben Jacolien van Kooten, Karin Gaasbeek en Bert Schuiling in samenwerking met de jeugdtheatergroep van Artex en muzikanten Rob en Astrid de voorstelling gemaakt. De titel "Bagage" verwijst naar de gevulde koffer of rugzak die men meeneemt als men op reis gaat. Maar bagage is een gewicht aan emotionele ervaringen die men mee moet torsen door het leven.

"Bagage" is een indringende voorstelling met gedichten, muziek en toneel. Met de dreiging van de beginnende vervolgingen in 1933 in een kort stuk van B. Brecht, en een eenakter van Martine Faber met de titel "Ik huil mijn vaders tranen". Twee dochters vertellen over zichzelf en hun vaders die in de oorlog van heel verschillende ideeën uitgingen.

De entree is €7,50. De kaartverkoop start maandag 15 april bij Nauta Boek.