Degradatie Texel'94 een feit

Het zat er al even aan te komen, maar sinds zondag is degradatie onafwendbaar voor Texel'94. Op eigen veld werd de degradatiekraker tegen Hugo Boys uit Heerhugowaard met 0-2 verloren. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat vast dat de Texelaars op de laatste plaats gaan eindigen. "Het was gewoon allemaal niet goed genoeg dit seizoen", erkent ook elftalbegeleider Rob van der Stap.

Zondag speelde de club uit Den Burg voor zijn laatste kans, al was er al echt sprake van een laatste strohalm. Deze werd niet aangegrepen. "De wedstrijd was het aanzien eigenlijk niet waard, van beide kanten niet. Een echt degradatieduel. Beide ploegen creëerden weinig tot geen kansen. Stijn Arend had voor rust nog twee schoten, maar ook dat waren niet echt mogelijkheden. Toen we na een halfuur in de tweede helft op achterstand kwamen, werd het van onze kant nog slechter. Je weet dat je dan alweer twee keer moet scoren om te winnen. Uiteindelijk viel zelfs de 0-2", vervolgt Van der Stap. De degradatie diende zich al even aan. Na winst in de openingswedstrijd werd er geen wedstrijd meer gewonnen. Na 21 wedstrijden heeft Texel'94 slechts zes punten. "We begonnen het seizoen met een bijna totaal nieuwe selectie. Het voordeel is dat we die komende zomer bij elkaar houden. Volgend jaar hebben ze een jaar ervaring in de derde klasse. Die gaat goed van pas komen."

Ondanks de zeperd blijft Rob optimistisch. "We gaan proberen de competitie goed af te sluiten en zodoende ook zelfvertrouwen tanken. Volgend jaar spelen we, als De Koog zich handhaaft, met drie Texelse clubs in één competitie. Zes eilandderby's. Dat worden prachtige, speciale wedstrijden natuurlijk", kijkt Rob vooruit.