Jeugd van de OSG met 'Summer nights' uit Grease.
Jeugd van de OSG met 'Summer nights' uit Grease. Foto: Jesper de Graaff

Verrassing bij playback in De Koog

De verrassing zit soms in de staart en dat bleek zaterdagavond bij de playbackshow in De Koog.

Elf jongeren van de OSG betraden het podium met het nummer 'Summer Nights' uit de musical Grease en bliezen het publiek letterlijk achterover. De kleding was goed, de uitvoering was goed, er werd volop gebruik gemaakt van attributen en de uitstraling van het geheel was geweldig wat tot luid applaus in de zaal leidde.

De act werd opgevoerd door Arwen van den Berg, Hannah van Sambeek, Britt Stam, Diederik Jimmink, Dorian Wassenaar, Imme Schraag, Mikki Hemelrijk, Yannick Smith, Myrden Kremer, Noor Witte en Sven Schagen en zij wonnen overtuigend in de OSG-klasse.

De eerste plaats bij de jeugd onderbouw was voor Jim Kaercher die 'Natural' van Imagine Dragons vertolkte. Jura Boks won in de categorie jeugd bovenbouw met 'Oops, I did' it again' van Britney Spears. Er deden voor het eerst geen volwassenen mee in De Koog, al werd op het eind van de avond ter plekke vanaf het podium wel meteen geregeld dat er volgend jaar weer volwassenen meedoen. Er waren in totaal veertien optredens.

De presentatie was in handen van Marleen Hoogenbosch en Marit Ellen, beiden juf op de Lubertischool in De Koog. Esther Duinker, Koen Snoek en Jeroen van Rossum zaten in de jury en Esther Burgman en Veronica van Beek deden de voorbereidingen. Jesper de Graaff en Jeroen van Hattum verzorgden geluid en licht. De finale is komende zaterdag in Oudeschild.

Jeugd van de OSG met 'Summer nights' uit Grease.