Oosterend kampioen in 5e klasse

SV Oosterend is zondag kampioen geworden in de vijfde klasse. De ploeg versloeg Petten op eigen veld. Met 48 punten uit 18 wedstrijden is de ploeg niet meer in te halen door nummer twee Sint Boys, dat na verlies tegen Nieuwe Niedorp op 34 bleef steken.

Niet het mooiste voetbal zondag, mede het gevolg van de zenuwen die de ploeg parten speelden. Maar ook het gevolg van dat tactiek van Petten. Net als twee weken geleden ZDH, speelde Petten defensief om de koploper van het lijf te houden. Toch wist Oosterend het verdedigingsblok te doorbreken. Het was aanvoerder Dave Witte die met een vrije trap zijn ploeg in de eerste helft op 1-0 voorsprong zette. Het werd tevens de ruststand.

Lichten op groen

Doordat Nieuwe Niedorp op eigen veld concurrent Sint Boys op 1-0 achterstand had gezet, stonden alle lichten voor het kampioenschap op groen.

Toch waren er in de tweede helft nog spannende momenten. Petten zette stevig druk op de Oosterenders, die zich links en rechts slordigheden permitteerden. Maar doelman Daniël Groszspietsch maakte geen fouten en hield zijn doel schoon. Even leek het feest niet door te gaan toen de bal toch in het SVO-doel belandde. Maar de scheidsrechter keurde de goal af, Petten had hands gemaakt.

Ook aan de andere kant spannende momenten. Vanaf de flanken werd de bal geregeld voor het doel gebracht, maar de spitsen misten scherpte, de bevrijdende goal kwam er niet. Waar het niet aan ontbrak was werklust en teamgeest, zodat bij het eindsignaal uiteindelijk de benodigde punten binnen waren, de kampioenschaal in ontvangst werd genomen en het kampioensfeest kon worden gevierd.

Trainer

Opnieuw een kampioenschap voor trainer/coach Ruben Duinker, nadat hij twee jaar geleden als speler bij Texel'94 kampioen werd.

"Het moet meezitten. We hadden vandaag een echte kampioenswedstrijd. Het spel was niet al te best. Spelers waren al bezig met het kampioenschap en op van de zenuwen. Ik weet hoe het voelt, ik heb het als speler bij Texel'94 zelf meegemaakt."

"Als team moet je ergens voor gaan en in geloven. Het ging aan het begin van het seizoen meteen al goed. Het zat mee en de resultaten werden steeds beter. We zijn een hechte ploeg, maar dat moet je als team zelf creëren. Dat je dingen voor elkaar over hebt, buiten en in het voetbal. Dat heb je nodig. Je hebt alles nodig om kampioen te worden. Dat betekent ook geen blessures en geen gele kaarten.