Links het Texel Magazine, rechts het magazine van De krim.
Links het Texel Magazine, rechts het magazine van De krim. Foto:

Vernieuwde magazines veelzijdig

Een frisse en nieuwe uitstraling met bovenal heel veel leuke interviews en achtergrondinformatie. Het nieuwe Texel Magazine komt vandaag uit. Maar er is meer nieuws, zo is ook het splinternieuwe Krim Magazine gereed en volgt binnenkort Kiek, een magazine van Plus Hooijschuur in De Cocksdorp.

Het volledige vernieuwde Texel Magazine knalt eruit en 'we zijn er trots op'. Zowel qua verhalen, onderwerpen als de fotografie, het magazine mag weer gezien worden. Er is in de 2019-editie onder meer uitgebreid aandacht voor het 'oorlogsbeton' op Texel, treffend vastgelegd in beeld door Evalien Weterings die verantwoordelijk is voor het grootste deel van de fotografie van het magazine. Maar naast historie is er ook juist oog voor het nu, zoals in de reportage over nieuwe Texelaars. Waarom zijn ze hier komen wonen? Wat drijft ze en nog belangrijker, hoe bevalt het ze? Aan het woord komen onder meer boswachter Jerome van Abbevé, ondernemer Michel Gregoire, strandpaviljoenhouder Roos Pandelaar en zeewieronderzoeker Reinier Nauta. Hoewel ze in totaal verschillende takken van sport actief zijn, hebben ze zich allen geworteld in de Texelse samenleving.

De dorpsspecial gaat dit jaar over Den Burg, een dorp dat volop in ontwikkeling is. Maar behalve dat er gebouwd wordt, is Den Burg vooral gezellig met zijn winkels, restaurants en bezienswaardigheden. Zo is een bruggetje snel gemaakt naar de restaurants op Texel. Er zijn er teveel om allemaal te spreken, maar er komt een flink aantal restauranthouders aan het woord. In het magazine interviews met bijvoorbeeld Mark Schoo van restaurant Passie in De Koog, Felicia Siebert (gastvrouw van 't Pakhuus in Oudeschild, Jef Schuur van sterrenrestaurant Bij Jef in Den Hoorn en Joram Timmerman van het Kookatelier. Wat drijft ze? Wat is hun specialiteit? En wat maakt het zijn van kok nu zo'n mooi vak?

Natuur

Uiteraard ook aandacht voor al het natuurschoon dat Texel rijk is. Wat is er bijvoorbeeld bijzonder aan Waalenburg en het Vogelinformatiecentrum legt uit waarom Texel een vogeleiland bij uitstek is.

Krim Magazine

In het Krim Magazine ook veel leesplezier. Naast interviews, ook aandacht voor vernieuwing op De Krim, zoals bijvoorbeeld de nieuwe Evenementenhal. Ook de special over de Noordzeekust - voorzien van prachtige beelden - levert vermaak, ook voor de Texelaar die het al kent. Samen met de redactie van het magazine heeft De Krim weer een sterk magazine neergezet, waarvan de gasten van het vakantiepark zeker zullen genieten. Bovendien is het een goede basis voor het verblijf op het eiland. Het geeft goed aan wat er allemaal op het eiland en het park zelf te doen is, met tips van de Krimmedewerkers zelf.

De magazines, dit jaar voor het eerst in een compleet nieuwe vormgeving, voldoet weer aan de wensen van deze tijd. "De vorige magazines waren prachtig, maar we vonden allemaal dat het een keer tijd was voor iets nieuws. Daar hebben we met zijn allen over nagedacht en het nieuwe concept uitgewerkt. Ik ben hartstikke trots op het eindresultaat", vertelt uitgever René de Lange van Langeveld & De Rooy (onder meer uitgever van de Texelse Courant en de Texel Vakantiekrant).

Op de mat

Bij alle abonnees op het eiland valt het Texel Magazine vandaag op de mat en bovendien ligt het binnenkort weer bij alle logiesverstrekkers op de kamers. De overkantse abonnees kunnen op vertoon van een adreswikkel (die altijd bij de krant zit) een Texel Magazine komen halen in het Polderhuis aan de Vismarkt in Den Burg tijdens het eerstkomende verblijf op het eiland.

Binnenkort leest u allemaal meer over Kiek!, het magazine dat Plus Hooijschuur uitgeeft in het kader van het vijfjarig jubileum op de huidige locatie.