Afbeelding
Foto: Bop Mulder

Nieuwe columniste

Natalie Bakker

Met de start van de zomertijd en zo vlak voor Pasen begint de Texelse Courant met een nieuwe columnreeks. Naast de gebruikelijke columns die men van ons gewend is, starten we met een nieuwe reeks over huis-, werk- en relatieperikelen mét een 'legal check' geschreven door de Texelse Natalie Sylvette Bakker onder de titel 'Natalie schrijft'.

Van wie zij er ien is? Haar ouders zijn Herman en Ina Bakker uit Den Hoorn. Herman heeft gewerkt als hoofd administratie bij de TESO, heeft als registeraccountant zijn eigen kantoor gehad in Den Hoorn en heeft samen zijn vrouw Galerie Klif Art. Ina is nadat ze moeder werd gestopt met werken, zoals in die tijd gebruikelijk was. Heeft veel gedaan als vrijwilliger en doet dat nu nog voor het Walvisvaardershuisje en de Soos in Den Hoorn. Maar wellicht kent men vooral de opa's van Natalie. Opa Jan Bakker die menigeen heeft geholpen aan een lening in zijn functie bij de de Boerenleenbank, nu de Rabobank. Of wellicht heeft opa Piet Boon als aannemer het huis van u of een van uw familieleden gebouwd.

De 'blauwe banaan' van Natalie? Of het nu waait of de zon schijnt, ze houdt enorm van wandelen op het strand met de familie, daarna op het paviljoen genieten van een echte Italiaanse cappuccino en dan thuis met elkaar eten aan een lange tafel. Hoewel ze al ruim zeven jaar bezig is om op Texel te kunnen wonen, staat haar woning op dit moment nog aan de overkant. Omdat Texel net als bij de spreuk van ons eiland echt in haar hart zit, is ze elke week veel op het eiland. Ze woont dan bij haar ouders in Den Hoorn. Ze is expert in de onderwerpen in de columns die ze schrijft. Natalie Sylvette Bakker is namelijk ruim twintig jaar jurist, waarvan bijna negen jaar advocaat. Haar advocaten- en mediationkantoor is gevestigd aan de Elemert in Den Burg. Op de eerste verdieping van het voormalige pand van de TESO. Hier kan men als particulier én als ondernemer bij haar terecht met vragen, een geschil, een claim of juist om dit allemaal te voorkomen en naar een oplossing te gaan. Omdat mr. Bakker gelooft in samenwerking, doet ze dit samen met haar collega's. "Met Pieter werk ik als dat nodig is samen bij uitdagende scheidingen, met Jan bij ingewikkelde internationale kwesties en met Toon bij juridische procedures waarbij alles ingezet moet worden. Waardoor u als klant zo optimaal mogelijk wordt geholpen." Omdat ze gelooft in delen en zo ook is opgevoed door haar ouders, deelt ze haar kennis en expertise via deze columnreeks voor de Texelse Courant. O, ja haar favoriete quote is 'Aloha'. "Weet jij wat dat betekent?"

Foto: Bop Mulder.

Lees haar eerste column op pagina 11.