Afbeelding
Foto: Job Schepers

@TXL

Soms...

Soms heb je van die momenten dat je het even niet meer snapt. Zo ook bij de vernielingen op de bouwplaats van Frans Zegel Bouw op de Zwinweg. Twee straten bij me vandaan. Voor mijn gevoel ligt het echt in the middle of nowhere (het dichts bijzijnde huis is minstens 100 meter verderop) maar toch hebben een paar onverlaten blijkbaar bedacht dat het wel leuk zou zijn daar naar toe te gaan en een ravage aan te richten. En dan het niet bij één keer laten ook. Ik snap echt niet hoe je dat in je hoofd kunt halen. Ik hoop dat de daders snel gepakt worden zodat dit verwerpelijke vandalisme stopt.

Ik snapte blijkbaar ook helemaal niks van Accounting, getuige de grote rode 4 die er laatst op mijn tentamenblad prijkte. Accounting schijnt namelijk ook onderdeel uit te maken van mijn studie Economie. Hadden ze me wel eerder mogen vertellen. Het deed me terugdenken aan mijn eindexamentijd waarin ik altijd bang was zo'n uitglijder te maken op het examen, maar gelukkig kwam het er nooit van. En hoewel mijn examens heel goed gingen was ik nóg beter in het klagen erover, gesteund door alle hillarische memes die er op Facebook circuleerden. Het ene examen was te lang waardoor je tijdsnood had, het andere was te moeilijk, een derde behandelde onderwerpen die je nooit geleerd had. Uiteindelijk vond je altijd dat de o-zo-belangrijke N-term hoog moest zijn, zodat je een hoger cijfer kreeg.

Achteraf vond ik de tijd vóór de examens wel het leukste van de hele middelbare school. Je bepaalde zelf of je aan school ging of wanneer het strand toch even voor ging. Of dat het toch echt te warm, te vroeg of te laat was oude examens te gaan maken. En dat niemand er iets van zei. De docenten waren ineens een stuk vriendelijker, het was immers toch allemaal eigen verantwoordelijkheid. Heerlijk toch! De eindexamens van dit jaar komen er weer aan, ik kan eigenlijk niet wachten op die ploeterende, klagende en memende eindexamenleerlingen. En nu maar hopen dat de N-termen torenhoog zijn!

Martin van der Vlist