Overzicht van de werkzaamheden aan de Emmalaan.
Overzicht van de werkzaamheden aan de Emmalaan. Foto: De Vries & van de Wiel.

Emmalaan gaat komend jaar op schop voor herinrichting

De Emmalaan in Den Burg gaat het komend jaar op de schop. Tot en met april 2020 zijn er verspreid over meerdere tijdvakken werkzaamheden vanaf de kruising met de Haffelderweg tot en met de rotonde bij de Pontweg.

De werkzaamheden starten dinsdag 23 april. Het werk wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf De Vries & van de Wiel. Komende dinsdag 16 april is er van 18:30 tot 20:30 uur een inloopavond in het gemeentehuis in Den Burg waar tekst en uitleg over de werkzaamheden, omleidingen en fasering van de werkzaamheden wordt gegeven. Daarvoor zijn tijdens de inloopavond vertegenwoordigers van De Vries & van de Wiel en de gemeente aanwezig.

De Emmalaan wordt heringericht, zodat de weg er weer mooi uit komt te zien en veiliger wordt. Bedoeling is onder meer een zone van 30 kilometer aan te leggen langs het gebied waar de OSG ligt en het Onderwijscentrum moet komen. Bij de kruising met de Beatrixlaan en de Elemert komt een rotonde om de verkeersstromen in goede banen te leiden.

De eerste werkzaamheden gaan dinsdag 23 april van start ter hoogte van de kruising met de Haffelderweg. Bedoeling is dat de Emmalaan vanaf daar tot aan ongeveer ter hoogte van Ons Genoegen onder handen wordt genomen. Volgens planning duren die werkzaamheden tot 12 juli. Tijdens de zomervakantie (13 juli tot en met 11 augustus) zijn er geen werkzaamheden. Op 12 augustus gaan fase 3,4 en 5 van de herinrichting van start. Onder die fase valt de aanleg van de nieuwe rotonde. Dat duurt tot 20 december. Op 6 januari beginnen fase 6 en 7 en dat is het stuk Emmalaan vanaf de kruising met de Beatrixlaan tot en met de Pontweg. Dat is het gedeelte waar een nieuwe bushalte op het oog is, waarna de bushalte aan de Elemert kan verdwijnen. Bedoeling is dat de herinrichting op 6 april 2020 wordt afgerond. Er komt onder meer een nieuw wegdek dat uit klinkerverharding bestaat.

De Vries & van de Wiel plaatst tijdens de werkzaamheden omleidingsborden, zodat iedereen kan zien wat de omleidingsroutes zijn. Er kan ook gebruik worden gemaakt van de 'Bouwapp' (is te downloaden in de appstore) om op de hoogte te blijven. "Via deze app kunnen ook vragen, meldingen en klachten over de werkzaamheden worden ingediend." Elke woensdag komt er van 8:00 tot 13:00 uur een inloopochtend in de bouwkeet op het terrein van Schietsportvereniging Texel. Er kan ook contact worden opgenomen met Willem Koning, omgevingsmanager van De Vries & van de Wiel via 06 – 363 363 69.