Wat ik zeggen wou

Vraagtekens??

Wat is er toch aan de hand? Warom maken jullie toch zo'n ophef daar in de Kogerstraat? Twee vragen die regelmatig worden gesteld. Eerlijk gezegd is het antwoord dat wij dat ook niet weten.

Er is een plan op tafel gekomen waar iedereen mee overrompeld werd, er zijn een paar wijzigingen in snelheid en eventuele paaltjes, parkeerplaatsen verdwijnen en komen als eb en vloed weer terug en verder weten wij het ook niet echt. Behalve dan dat het bordje 'zone 30' blijft staan.

Wat zeker is, is dat wij als Nederlandse staatsburgers rechten hebben, maar ook, dat die enigszins worden ontkend, want wettelijke verzoeken worden afgewezen of van vage antwoorden voorzien, notulen zijn niet geheel compleet, wethouder Kooiman stelt dat er geen parkeerprobleem is in deze straat en afspraken veranderen of worden niet nagekomen.

Wij weten wel dat in andere straten, buurten en dorpen ook problemen zijn met in ieder geval parkeeroverlast en te snel rijden. Wordt dat ook daar door de gemeente genegeerd of accepteert iedereen maar gelaten het probleem? Zo ja, dan blijft het probleem gewoon bestaan, want om iets te veranderen moet je zelf actie ondernemen. Alleen of samen met anderen in de straat of buurt. En misschien, ja heel misschien, kan iets zich dan ten goede keren.

Maar wat hier nu aan de hand is en waarom de gemeente vast wil houden aan het gepresenteerde plan, wij weten het niet. Wie het wel weet, mag het zeggen….

Anneke en Dienus Bol, Frans van der Reyken en Willem Beerling

(mede namens nog een aantal andere bewoners van de Kogerstraat)

Naschrift: Wethouder Kooiman reageert met verbazing op deze brief. "We hebben als college laatst om tafel gezeten met een delegatie uit de Kogerstraat. Een goed overleg, naar aanleiding daarvan is het plan aangepast. De straat wordt smaller, er komen twee fietsstroken, extra parkeerplaatsen en de snelheid is naar 30 km/uur. Komende week leggen we dit aangepaste plan weer voor aan deze bewoners. We zijn in goed overleg, waarvan ook notulen worden gemaakt. Het zou jammer zijn als dit de sfeer aantast.