Afbeelding
Foto:

Feyenoord wint

pupillentoernooi

Een bloedspannende finale zondag tijdens het 'Chaletpark Bregkoog internationaal pupillentoernooi' op de velden van SV De Koog. In de finale tussen Ajax en Feyenoord moesten er strafschoppen aan te pas komen. Het was Feyenoord dat met de kampioensbeker aan de haal ging.

Al voor de 21-ste keer troffen teams van grote clubs als Ajax, Feyenoord, FC Brugge en Schalke'04 elkaar. Een thuiswedstrijd voor de teams van SV De Koog enTexel'94.

Langs de lijn ouders uit allerlei windstreken, er viel met name veel Vlaams te horen. Niet verwonderlijk met drie Belgische clubs, Genk, Mechelen en FC Brugge, dat ter elfder ure PSV verving dat had afgezegd.

Mooi om te zien hoe voetballertjes van tien jaar en jonger de bal rondtikten, schijnbewegingen maakten, dribbelden, kapten, draaiden en schoten. Een belevenis natuurlijk voor de Texelse spelers. Zoals voor Nijs Harman (10) van Texel'94. Zijn team werd getraind en gecoached door Mark Keijzer en Hans Witte. Tegen de profs-in-spé brachten ze het er best goed vanaf. Tegen Heerenveen speelden ze gelijk. Geflatteerd, volgens een toeschouwer, want als de bal niet twee keer tegen de paal was gekomen, had er winst in gezeten.

Volop spanning in de kraker tegen Ajax. De Amsterdammers zetten direct flink druk en wisten met een lobje doelman Rik Huisman te passeren. Maar verder kwamen de Ajacieden niet, de Texelse doelverdediger liet zich niet meer passeren. De Koog eindigde eervol onderaan, wat niet wegnam dat de jeugd een mooie dag had.

De strijd om de derde en vierde plek werd gewonnen door Schalke. Zaterdag was het nog wat frisser, maar in het aangename zonnetje was het zondag goed toeven langs de lijn. De teams konden worden ondergebracht dankzij sponsoring door hotels, appartementencomplexen, etc. Of dat in de toekomst ook gaat lukken is best spannend, want de weekenden worden steeds drukker. Daarom wordt het toernooi volgend jaar een week eerder gehouden. Foto's Willem Sangers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding