Stevige duel tijdens Wiron en SVO.
Stevige duel tijdens Wiron en SVO. Foto: Jan Bloem

Oosterend ruikt titel na overtuigende winst in topper

S.V. Oosterend heeft zondag uitstekend zaken gedaan in Den Oever tegen nummer drie Wiron, het won met 0-6. Door het gelijke spel van nummer twee Sint Boys zijn de groenwitten uitgelopen naar elf punten voorsprong. Komende zondag kan men zomaar kampioen worden.

In de eerste helft had Oosterend het betere van het spel, maar echte kansen werden er niet gecreƫerd. Men kon tot de zestien vrij voetballen maar daarna stond de verdediging van Wiron als een huis. De keeper van Wiron moest een paar keer in actie komen voor schoten van afstand. Dave Witte, Rinus Wesselman en Hannes Eelman haalden de trekker over, maar de goalie stond steeds goed. De beste kansen in de eerste helft waren tien minuten voor rust voor Wiron. Op slag van rust werd Jeroen Abma weggestuurd op links, op snelheid kon hij door op de keeper. Abma ging niet voor eigen geluk maar legde de bal klaar voor inkomende Sijb Vlaming en die schoot beheerst de 0-1 in de touwen. Na de aftrap mochten beide teams de rust in.

Trainer/coach Ruben Duinker en assistent Ed de Vries brachten een wijziging in het team aan, Gaime Vlaming en Glenn (Beul) Visser wisselden van positie achterin. Na de rust was deze wijziging te merken in het hele team en spel. De bal ging beter en rustiger rond en het duurde tien seconden dat bijna de tweede treffer voor Oosterend viel. Niet veel later kon Abma door in de zestien maar werd neer gehaald door een verdediger van Wiron, penalty. Abma ging zelf achter de bal staan om de pingel te nemen, zijn inzet werd knap gekeerd door de keeper.

Twee minuten later werd Dylan Betsema op links weggestuurd maar werd aan zijn shirt vastgehouden door een verdediger. Deze stond, net als nog twee van Wiron, op scherp door in de eerste helft al geel te pakken. Door zijn actie pakte hij zijn tweede geel en kon vertrekken. Men ging vol druk zetten en Wiron begon te wankelen. Twaalf minuten na rust maakte Sijb Vlaming met een vlammend schot zijn tweede van de middag, 0-2. De muur was gebroken en Wiron kreeg voetballes. Dylan Betsema knalde er nog drie in en Hannes Eelman mocht ook nog een keer de trekker overhalen, een welverdiende 0-6 overwinning voor Oosterend.

Het kampioenschap kan komende zondag al binnen gehaald worden. Dan moet er thuis van Petten gewonnen worden en Sint Boys moet dan gelijk spelen of verliezen van Nieuwe Niedorp. De wedstrijd tegen Petten begint zondag op Sportpark Sieme Keijzer om 14:00 uur.